Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Bacău: Doi oameni au murit şi trei sunt răniţi. Ministrul Apărării a plecat spre locul accidentului. Răniţii, aduşi la Bucureşti

Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au fost mobilizate după ce ISU a fost anunţat la 112 că un elicopter militar s-a prăbuşit într-o localitate din judeţ, afirmă purtătorul de cuvânt al ISU. Prăbuşirea a fost confirmată, pentru MEDIAFAX, de purtătorul de cuvânt al MApN, care a precizat că este vorba despre un aparat Puma Socat, iar surse oficiale au precizat că ministrul Apărării, Mircea Duşa, a plecat spre locul accidentului. Două persoane au murit, iar alte trei au fost rănite în urma prăbuşirii elicopterului.

2868 afișări
Imaginea articolului Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Bacău: Doi oameni au murit şi trei sunt răniţi. Ministrul Apărării a plecat spre locul accidentului. Răniţii, aduşi la Bucureşti

Un elicopter militar s-a prăbuşit în judeţul Bacău. Ministrul Apărării a plecat spre locul accidentului (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 18:31 - Răniţii din elicopterul prăbuşit în Bacău au fost aduşi la Bucureşti

Cei trei răniţi din elicopterul prăbuşit miercuri după-amiază în judeţul Bacău au fost aduşi în Bucureşti, doi dintre ei urmând să fie transportaţi la Spitalul Militar, iar al treilea, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse autorizate.

"Rănitul care va fi dus la Floreasca va fi supus unor investigaţii, iar în funcţie de rezultatul acestora va fi păstrat în această unitate sanitară sau va fi dus, şi el, la Spitalul Militar", au mai spus sursele citate.

UPDATE 18:21 - IGPR: O echipă de criminalişti pleacă în Bacău, pentru a da sprijin în cazul elicopterului prăbuşit

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică se deplasează în judeţul Bacău, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, pentru a acorda sprijin de specialitate în cazul elicopterului militaprăbuşit, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

"Şeful Serviciului Cercetare la Faţa Locului din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică - IGPR, însoţit de doi ofiţeri specialişti, se deplasează la faţa locului pentru a efectua activităţi criminalistice specifice, sub coordonarea procurorului militar", se mai precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX de IGPR.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că un şofer a sunat la 112, anunţând că iese fum dintr-un elicopter aflat la sol, în localitatea Bereşti-Bistriţa, în timp ce un alt elicopter survolează zona.

Conform sursei citate, cel care a sunat la 112 a precizat că elicopterul este unul militar.

La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje ale ISU Bacău.

Ulterior, un comunicat MApN a anunţat că un elicopter Puma Socat aparţinând Forţelor Aeriene Române s-a prăbuşit joi, în jurul orei 16.00, în apropierea comunicaţiei Bereşti-Bistriţa, judeţul Bacău, în timpul executării unui zbor în formaţie.

Conform sursei citate, o comisie din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene va cerceta circumstanţele producerii evenimentului.

Informaţiile referitoare la starea echipajului vor fi date publicităţii imediat ce vor fi disponibile, mai precizează MApN.

Doi oameni au murit şi trei au fost răniţi

Ministrul Apărării a spus că cei trei răniţi grav vor fi aduşi la un spital din Bucureşti cu cealaltă aeronavă militară care participa la zborul de instrucţie în formaţie alături de elicopterul părbuşit.

"S-a vorbit deja cu Raed Arafat pentru a pune la dispoziţie un echipaj SMURD care să îi însoţească pe răniţi. Cele două elicoptere făceau un zbor de instrucţie în formaţie. Nu putem pune prăbuşirea elicopterului pe seama condiţiilor tehnice ale elicopterelor întrucât toate aparatele care efectuează astfel de zboruri sunt atent verificate", a spus Duşa, precizând că accidentul s-a produs în timpul unui exerciţiu militar obişnuit.

Ministrul a mai spus că a numit o comisie de anchetă care să meargă la locul prăbuşirii elicopterului, precizând că în scurt timp şi el va merge acolo.

Conform surselor citate, doi dintre pasageri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi şi vor fi duşi la un spital militar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici