Un incendiu de litieră a izbucnit în Parcul Natural Bucegi, între Cabana Babele şi Peştera

Un incendiu de litieră a izbucnit, marţi după-amiază, în incinta Parcului Natural Bucegi, în apropierea traseului care leagă Cabana Babele de Peştera.

342 afișări
Imaginea articolului Un incendiu de litieră a izbucnit în Parcul Natural Bucegi, între Cabana Babele şi Peştera

Un incendiu de litieră a izbucnit în Parcul Natural Bucegi, între Cabana Babele şi Peştera (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Incendiul a fost stins după aproximativ patru ore, pompierii stabilind că focul a fost provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, maior Eduard Ţelea, focul a cuprins o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi de vegetaţie uscată, şi nu 200 de metri pătraţi, aşa cum se anunţase iniţial.

"Focul a cuprins vegetaţie uscată, într-o zonă inaccesibilă, în Valea Şugărilor. S-a intervenit timp de patru ore, intervenţia fiind deosebit de dificilă din cauza terenului accidentat, inaccesibil, în zonă putându-se ajunge doar pe jos. Pentru stingerea incendiului au intervenit 11 pompieri de la gărzile de intervenţie de la Fieni şi Pucioasa, trei jandarmi montani, un salvamontist şi reprezentanţii Parcului Natural Bucegi. Primele cercetări arată că focul a fost provocat de o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare în zonă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

La faţa locului au mai rămas reprezentanţii Parcului Natural Bucegi, care vor supraveghea în continuare perimetrul incendiat.

În aceeaşi zonă în care a izbucnit incendiul de marţi s-a produs un incendiu şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, zona fiind monitorizată timp de două zile după lichidarea incendiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici