Un lup a atacat gospodăria unui localnic din Valea Jiului. Vânătorii din zonă, în alertă

Un lup a atacat, miercuri, gospodăria unui localnic din Valea Jiului, omorând două oi şi rănind încă una, pe fondul cinegetic în arealul căruia este amplasată locuinţa trăind circa 20 de astfel de animale sălbatice, vânătorii pregătindu-se să le alunge în pădure, transmite corespondentul MEDIAFAX.

989 afișări
Imaginea articolului Un lup a atacat gospodăria unui localnic din Valea Jiului. Vânătorii din zonă, în alertă

Un lup a atacat gospodăria unui localnic din Valea Jiului. Vânătorii din zona, în alertă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Alin Burlec, proprietarul oilor a declarat miercuri corespondentului MEDIAFAX că ţarcul în care îşi ţinea oile a fost atacat, miercuri dimineaţa, în jurul orei 4.

„Am auzit câinele lătrând. Am ieşit afară din casă, oile erau speriate. Nu ştiu, nu am văzut ce a fost. A sărit pe acolo, peste gard. Am găsit două oi moarte şi una gâtuită (rănită în zona gâtului – n.r.)”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alin Burlec.

Preşedintele Asociaţiei Vânătorilor, care administrează fondul cinegetic ce se întinde între zonele Maleia şi Polatişte, cea care cuprinde întreaga zonă a Munţilor Parâng, a precizat că oile au fost atacate, cel mai probabil, de un lup.

“Lupul coboară în căutarea hranei. Atacă. De data aceasta nu a apucat să-şi ia prada că a ieşit proprietarul când a auzit câinii. Noroc că avea mieii închişi în altă parte că îi lua direct. În mod normal s-ar întoarce, însă proprietarul îşi va lua măsuri de precauţie şi atunci nu se va putea apropia. Probabil va ataca în altă parte”, a declarat Viorel Mustaţă, preşedintele Asociaţiei Vânătorilor.

Sursa citată a precizat că Asociaţia are obligaţia în astfel de situaţii să îndepărteze animalele.

„Mâine (joi – n.r.) vom efectua o goană, o acţiune de îndepărtare a animalelor de gospodăriile oamenilor”, a explicat vânătorul.

Mustaţă a mai spus că în această perioadă pe acest fond cinegetic, din arealul căruia face parte şi gospodăria atacată, tocmai este efectuată evaluarea pentru a fi stabilit recensământul carnivorelor, respectic urs, lup, râs, pisică sălbatică.

Potrivit lui Mustaţă, la ultimul recensământ, în această zonă trăiau circa 20 de lupi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici