Un nou cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe, până la ora 18.00

Hidrologii au emis joi o avertizare cod galben de inundaţii pe râuri din patru judeţe, valabilă până la ora 18.00. Potrivit hidrologilor, sunt prognozate viituri şi creşteri de debite cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

854 afișări
Imaginea articolului Un nou cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe, până la ora 18.00

Un nou cod galben de inundaţii pe râuri din mai multe judeţe, până la ora 18.00

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Gilort – bazin superior, judeţul Gorj, Olteţ – bazin superior şi afluenţii bazinului mijlociu şi inferior, judeţele Dolj, Olt şi Vâlcea”, arată hidrologii.

Potrivit acestora, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al Olteţului.

Începând de miercuri de la ora 13.00 până joi la ora 16.00, râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacӑu, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea se află sub avertizare cod portocaliu de inundaţii. Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul joi ora 9.00 - 16.00 pe unele râuri din judeţele Prahova, Vrancea, Buzӑu, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, începând de miercuri de la ora 13.00 până joi la ora 16.00 este cod galben de inundaţii pe râuri din Harghita, Mureş, Sibiu, Covasna, Braşov, Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, lfov, Prahova,Buzӑu, Brӑila, Vrancea, Suceava, Neamţ, Bacӑu, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici