UPDATE Parapantisul francez a fost GĂSIT. Bărbatul a mers pe jos 20 km până la o pensiune, pentru a lua legătura cu salvatorii

Parapantistul francez, căutat de zeci de poliţişti, jandarmi şi salvamontişti, a fost găsit, luni, la o pensiune din localitatea Greşu, judeţul Vrancea. El le-a povestit salvatorilor că s-a prăbuşit şi a mers pe jos, prin pădure, 20 de kilometri, până a ajuns în zona locuită.

2663 afișări
Imaginea articolului UPDATE Parapantisul francez a fost GĂSIT. Bărbatul a mers pe jos 20 km până la o pensiune, pentru a lua legătura cu salvatorii

Parapantist care zbura dinspre Braşov spre Comandău, dispărut. Zeci de salvatori îl caută

UPDATE ora 11.55 Parapantisul francez s-a prăbuşit în Vrancea şi a mers pe jos 20 km până la o pensiune din Vrancea

Reprezentanţii ISU Covasna au transmis, luni dimineaţa, că parapantistul francez dispărut a fost găsit conştient la o pensiune din localitatea Greşu, judeţul Vrancea.

Acesta are dureri în zona cervicală, primeşte îngrijiri medicale şi apoi va fi transportat la UPU Focşani.

Surse din rândul salvatorilor au declarat că parapantistul s-a prăbuşit în zona împădurită, a mers aproape 20 de kilometri prin pădure, până la zona locuită şi acolo a putut lua legătura cu salvatorii.

Zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi au căutat, timp de mai multe ore un parapantist francez, care a dispărut, în timpul nopţii de duminică spre luni, în timp ce zbura dinspre Braşov spre zona Comandău.


Potrivit ISU Covasna, printr-un apel la 112, salvatorii au fost anunţaţi că nu se mai ştie nimic despre un parapantist, cetăţean francez, care zbura dinspre Braşov spre zona Comandău. Ultima dată a fost văzut, duminică, în jurul orei 15.30, între localităţile Păpăuţi şi Chiuruş.

„În urma apelului s-au format echipe mixte de căutare-salvare, astfel că peste 40 de pompieri militari, poliţişti, jandarmi, salvatori montani din cadrul Serviciului Public Salvamont Covasna şi cetăţeni au plecat în căutarea parapantistului. Acestea au continuat până la ora 05.00 în această dimineaţă (luni dimineaţa – n.r.), dar fără rezultat”, anunţă ISU Covasna.

Luni dimineaţa, la ora 07.00, căutările au fost reluate de echipe de căutare-salvare formate din 70 pompieri militari din cadrul ISU Covasna şi ISU Braşov, jandarmi, poliţişti, salvamontişti, militari din cadrul UM 01048 şi cetăţeni care participă voluntar la operaţiunea de căutare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici