Un prahovean acuză doi candidaţi ARD că l-au agresat fizic, însă aceştia neagă. Poliţia face anchetă

Un locuitor din comuna prahoveană Drăgăneşti acuză doi candidaţi ai ARD în colegiul în care este inclusă această comună că l-au agresat fizic pe motiv că nu i-a lăsat să lipească nişte afişe electorale, însă aceştia resping acuzaţiile, Poliţia deschizând o anchetă în acest caz.

173 afișări
Imaginea articolului Un prahovean acuză doi candidaţi ARD că l-au agresat fizic, însă aceştia neagă. Poliţia face anchetă

Un prahovean acuză doi candidaţi ARD că l-au agresat fizic, însă aceştia neagă. Poliţia face anchetă (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Biroul de presă al PSD Prahova a dat publicităţii, duminică după-amiază, două înregistrări făcute cu telefonul mobil, care prezintă doi localnici din comuna prahoveană Drăgăneşti, care îi acuză de agresiune fizică pe cei doi candidaţi ai ARD în colegiul care include această localitate.

Astfel, una dintre înregistrări prezintă un bărbat care povesteşte că, în timp ce se afla la serviciu, au apărut candidatul ARD pentru Senat Adrian Semcu şi cel pentru Camera Deputaţilor Cristian Apostol care voiau să lipească nişte afişe.

"A venit domnul Semcu peste mine să lipească nişte afişe, i-am zis că nu-i voie, mi-a băgat mâna în gât şi domnul Apostol (Cristian Apostol, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor în Colegiul uninominal 8 Prahova, unde în urmă cu patru ani a fost ales Adrian Năstase - n.r.) mi-a dat cu spray în ochi", spune bărbatul pe înregistrarea dată publicităţii pe PSD Prahova.

Cea de-a doua înregistrare făcută publică de Biroul de presă al PSD Prahova arată o femeie care susţine declaraţiile bărbatului.

În afară de a fi dat presei cele două înregistrări, USL Prahova nu face niciun comentariu pe marginea acestui caz.

Contactat telefonic, preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma a declarat corespondentului MEDIAFAX că cei doi nu sunt membri ai PSD.

La rândul său, candidatul acuzat că i-ar fi înfipt mâna în gât localnicului, Adrian Semcu, a declarat pentru MEDIAFAX că, în timp ce se afla în campanie împreună cu candidatul Cristian Apostol şi cu staff-ul de campanie într-un sat din comuna Drăgăneşti, la un moment dat, de pe o stradă lăturalnică a ieşit un bărbat care a început să-i înjure, cerându-le să plece, că el votează cu alt partid.

"S-a ţinut după noi o bucată de vreme, timp în care ne-a apostrofat. La un moment dat, am ajuns într-o zonă unde tinerii noştri lipeau afişe, iar el a încercat să le interzică, spunând că ei sunt cu alt partid. Devenind violent, bărbatul s-a repezit la mine, iar eu am întins mâna spre el ca să mă apăr, să nu mă lovească", a spus Adrian Semcu.

Acesta a precizat că cel de-al doilea candidat, Cristian Apostol, nu a folosit niciun fel de spray împotriva bărbatului care i-a agresat verbal.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, a declarat că Inspectoratul de Poliţie Prahova a primit o reclamaţie referitoare la o presupusă altercaţie între un localnic şi doi candidaţi şi că poliţiştii fac verificări pentru a stabili dacă o astfel de altercaţie a existat şi dacă au fost lipite afişe în alte locuri decât cele prevăzute de lege.

Radu a precizat că, până în prezent, în localitatea Drăgăneşti nu au fost descoperite afişe lipite ilegal.

Săptămâna trecută, candidatul ARD Adrian Semcu a dat publicităţii un comunicat în care arăta că accesul maşinilor sale de campanie într-o altă localitate din colegiul în care candidează a fost blocat de câteva maşini care au încercat să interzică staff-ului său de campanie să intre în comuna Fulga şi că maşinile sale de campanie sunt urmărite de alte maşini în trafic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici