Un tânăr de 29 de ani, diagnosticat cu gripă AH1N1, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un tânăr în vârstă de 29 de ani, diagnosticat cu gripă AH1N1, a murit, miercuri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind al treilea deces înregistrat la Iaşi, în această lună, din cauza acestui virus.

180 afișări
Imaginea articolului Un tânăr de 29 de ani, diagnosticat cu gripă AH1N1, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi

Un tânăr de 29 de ani, diagnosticat cu gripă AH1N1, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi (Imagine: Shutterstock)

Tânărul, originar din Iaşi, a fost internat în stare gravă, în urmă cu câteva zile în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, analizele confirmând prezenţa virusului AH1N1 în organism.

În pofida tratamentului intensiv administrat de medici, starea bărbatului s-a înrăutăţit, iar miercuri el a murit.

Acesta este ce de-al treilea deces înregistrat la Iaşi în luna martie din cauza gripei AH1N1.

Medicii ieşeni susţin că pacienţii care mai au şi alte boli au şanse minime de supravieţuire dacă sunt diagnosticaţi cu acest tip de virus.

O femeie din Iaşi, în vârstă de 62 de ani, a decedat luni, după ce a fost diagnosticată cu gripă AH1N1, pacienta suferind şi de ciroză hepatică.

În urmă cu zece zile, un tânăr de 30 de ani, din Iaşi, a decedat, tot din cauza gripei AH1N1, bărbatul fiind adus la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi pe 21 februarie. El a fost internat şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiu.

Potrivit directorului Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, în prezent, în spitalul ieşean se află internate alte două persoane din municipiu, o femeie de 54 de ani şi un bărbat de 35 de ani, diagnosticaţi cu gripă AH1N1.

Starea celor doi pacienţi este critică, ambii respirând cu ajutorul aparatelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici