Un urs, care a provocat mai multe daune în gospodăriile dintr-o localitate, a fost împuşcat

Un urs periculos care a provocat mai multe daune în gospodăriile din staţiunea Băile Tuşnad şi în împrejurimi a fost împuşcat, în urma obţinerii unei aprobări de la Ministerul Mediului, acordată după ce, în această vară, patru persoane din localitate au fost atacate de animalele sălbatice.

2284 afișări
Imaginea articolului Un urs, care a provocat mai multe daune în gospodăriile dintr-o localitate, a fost împuşcat

Un urs, care a provocat mai multe daune în gospodăriile dintr-o localitate, a fost împuşcat

Potrivit unui comunicat de presă trimis, luni, de Consiliul Judeţean Harghita, reprezentanţii unei asociaţii de vânătoare au împuşcat, la sfârşitul săptămânii trecute, ursul periculos de la Băile Tuşnad, care a provocat mai multe daune şi a ucis animale din gospodăriile oamenilor.

Potrivit sursei citate, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a aprobat împuşcarea a doi masculi şi relocarea a patru ursoaice şi nouă pui după ce la finalul acestei veri în oraşul balnear Băile Tuşnad patru persoane au ajuns în spital după ce au fost atacate de urs.

Citeşte şi: Autorităţile iau în calcul montarea de garduri electrice lângă Autostrada Sibiu-Orăştie, după ce doi URŞI au fost ucişi de vehicule zilele trecute

”În ceea ce le priveşte pe ursoaicele cu pui care sunt adesea văzute la containerele de deşeuri din oraş, situaţia nu este încă rezolvată deoarece asociaţia de vânătoare Sfânta Ana nu dispune de arme de tranchilizare, nici de cuşti în care să fie transportate animalele. Mai mult, încă nu s-a prezentat nici o asociaţie de vânătoare care ar fi dispusă să primească în relocare aceste ursoaice”, potrivit comunicatului de presă.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a spus, zilele trecute, în cadrul unei vizite la Băile Tuşnad, că problema atacurilor urşilor au la bază o serie de cauze, precum încălzirea globală sau culegerea necontrolată a fructelor de pădure, dar şi guvernarea tehnocrată, care în cele 400 de zile nu a făcut nimic.

De asemenea, ministrul Mediului declarase că niciun stat membru al Uniunii Europene „şi nu numai” nu a dorit să ia niciun urs – specie protejată în România –, nici măcar pentru grădinile zoologice, precizând că multe ţări nici nu mai au această specie de 100 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici