Universităţile vor fi clasificate şi finanţate conform nivelului de studii - licenţă, masterat şi doctorat

Universităţile vor fi clasificate în funcţie de nivelul studiilor pe care le organizează - licenţă, masterat sau doctorat -, programele de învăţământ ale acestora vor fi de asemenea ierarhizate în funcţie de performanţă, iar alocaţiile bugetare vor fi prioritizate pe baza acestor ierarhii.

2534 afișări
Imaginea articolului Universităţile vor fi clasificate şi finanţate conform nivelului de studii - licenţă, masterat şi doctorat

Universităţi vor fi clasificate şi finanţate conform nivelului de studii - licenţă, masterat şi doctorat (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Noul sistem va fi aplicat în baza unei metodologii aprobate, miercuri, de Guvern, a anunţat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Acesta a susţinut că, până în prezent, locurile la licenţă, masterat sau doctorat erau alocate după "bunul plac al ministrului", dar că, potrivit noii metodologii, universităţile vor fi sprijinite financiar pe baza unor criterii de perfomanţă clar definite.

"Statul va aloca resurse acolo unde există resurse de a se face performanţă", a spus ministrul Funeriu.

Acesta a afirmat că universităţile au raportat deja o parte dintre indicatorii ceruţi pentru clasificare şi a precizat totodată că Ministerul Educaţiei are dreptul de a sancţiona universităţile care raportează date false.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici