UPDATE: Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală sunt în grevă/ Protest în Capitală - VIDEO

Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală din toată ţara au intrat în grevă, în Bucureşti fiind în desfăşurare un protest în faţa Primăriei Capitalei, la care participă angajaţi ai primăriei generale şi cei ai direcţiilor de taxe şi impozite din sectoarele 3 şi 4.

1874 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală sunt în grevă/ Protest în Capitală - VIDEO

UPDATE Peste 30.000 de angajaţi din administraţia publică locală sunt în grevă/ Protest în Capitală (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

În Bucuresti, membri ai sindicatul Forum, care sunt salariaţi din Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 3, Direcţiile de taxe şi impozite de la sectoarele 3 şi 4 taxe şi Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor participă la greva anunţată de Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie.

"Problema noastră e una singură: veniturile şi salariile foarte mici. Nu vrem luna de pe cer, vrem o chestiune corectă, aplicarea legii salarizarii unitare. În 2008 au fost tăiate atât din salarii cât şi din veniturile colaterale. Eu am un venit net de 2.300 de lei. Un debutant a ajuns acum la salariul minim pe economie, din care se scad contribuţiile sociale şi impozitele", a declarat Dumitru Cherdan, vicepreşedinte al sindicatului Forum.

"Administraţia publică şi, în special administraţia publică locală, e tratată cu apă, paie şi bătaie. Am ajuns să trăim ca nişte câini, cu salariul minim pe economie", a declarat un protestatar.

"Veniturile noastre sunt foarte mici. Asta ne face să ieşim în stradă. Salariul este foarte mic şi nu avem niciun alt spor pe lângă salariul de bază. Viaţa este foarte grea, toate produsele s-au scumpit, salariul nostru a stagnat", a spus un alt protestatar.

Cei care participă la grevă întrerup marţi activitatea pe durata întregului program, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţând grevă generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie.

Reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au avut sâmbătă negocieri referitoare la drepturile salariale cu Ministerul Muncii, discuţii în urma cărora sindicaliştii susţin că nu s-a ajuns la un consens. Sindicaliştii susţin că salariaţii din administraţia publică locală din România reprezintă cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariu minim brut pe economie (1.250 de lei pe lună).

La data de 05 iulie, sindicaliştii din administraţia publică au intrat în grevă timp de o oră.

Aceştia cer majorarea salariilor de bază ale funcţionarilor publici şi ale personalului din administraţia publică locală cu 25% şi acordarea normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariaţii care primesc şi cei care nu-l primesc. Totodată, solicită ca salariaţii din administraţia publică locală să beneficieze de vouchere de vacanţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici