Urşii coboară zilnic în comuna Arefu, judeţul Argeş. Zeci de animale din gospodării au fost omorâte

Zeci de animale au fost omorâte de urşi în comuna Arefu, din judeţul Argeş, în ultima lună. Oamenii sunt disperaţi pentru că urşii coboară zilnic din pădure şi le atacă gospodăriile, doi localnici fiind şi ei răniţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2410 afișări
Imaginea articolului Urşii coboară zilnic în comuna Arefu, judeţul Argeş. Zeci de animale din gospodării au fost omorâte

Urşii coboară zilnic în comuna Arefu, judeţul Argeş. Zeci de animale din gospodării au fost omorâte

Primarul comunei Arefu, Gheorghe Stoican, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că în ultima lună au fost înregistrate peste 20 de atacuri ale urşilor în gospodăriile oamenilor. Fiarele au ucis zeci de animale şi au distrus coteţe sau anexe gospodăreşti.

“Au fost peste 20 de atacuri. Atacă gospodării. Urşii au ucis câini, vaci, porci, oi. Vin aproape zilnic, în toată comuna, nu în anumite zone. Vin pe la hoteluri, pensiuni, gospodării, peste tot. Sunt ursoaice cu trei, patru pui. Nu ştiu câte exemplare sunt în zonă. Sunt mulţi, e pericol”, a spus primarul Gheorghe Stoican.

Acesta a mai precizat că a anunţat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Direcţia Silvică Argeş, situaţia fiind una disperată pentru localnici.

În urmă o lună, mai spune primarul, doi oameni au fost răniţi de urs.

“Luna trecută, doi inşi au fost atacaţi de urs şi răniţi. Am anunţat peste tot. Toată lumea dă din umeri. Nu au ce le face. Până nu se lasă cu victime, nu ia nimeni nicio măsură. E grav. Atacă oamenii, nu mai ţine cont. Toată lumea vine la mine. Eu ce să fac? Să mă duc să-i arăt legitimaţia de primar?”, a mai spus primarul comunei Arefu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici