Vasile Blaga spune că nu a făcut presiuni asupra poliţiştilor pentru a nu participa la proteste

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, la Constanţa, că nu a făcut presiuni asupra poliţiştilor pentru ca aceştia să nu participe la protestele sindicale, apreciind că, deşi "nu sunt vremuri uşoare", oamenii legii au înţeles "foarte bine" să îşi facă datoria.

29 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga spune că nu a făcut presiuni asupra poliţiştilor pentru a nu participa la proteste

Vasile Blaga spune că nu a făcut presiuni asupra poliţiştilor pentru a nu participa la proteste (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Nu am făcut presiuni să nu fie grevă. Şi le mulţumesc foarte mult poliţiştilor pentru modul în care, iată, îşi fac datoria. Cea mai mare parte dintre ei, de fapt, aproape toţi. Din acest punct de vedere nu pot decât să mă bucur că, iată, au înţeles jurământul pe care l-au depus pentru ţară şi că, deşi nu sunt vremuri uşoare, înţeleg foarte bine să-şi facă datoria", a declarat Vasile Blaga, citat de corespondentul MEDIAFAX.

El a mai spus că, în cazul în care poliţiştii aleg să protesteze, trebuie să o facă numai în afara orelor de program.

"În timpul serviciului toată lumea îşi face datoria. În afara serviciului nu este nicio problemă, pot să-şi manifeste şi colegii mei nemulţumirea dacă o au", a afirmat ministrul Blaga, precizând că nu este nicio problemă dacă poliţiştii îşi iau înapoi calculatoarele şi imprimantele pe care le aduseseră la serviciu pentru a-şi uşura munca.

"Nu este niciun fel de problemă dacă îşi iau tot ce au adus de acasă. Rugămintea mea este să nu încalce legea şi nu cumva să ia acasă şi elemente de suport de date care sunt secret de serviciu ori date clasificate", a precizat ministrul.

Liderii de sindicat ai poliţiştilor au anunţat, săptămâna trecută, că de luni angajaţii Ministerului de Interne îşi reduc activitatea, astfel că ei nu mai participă la audieri în dosarele penale, nu mai dau amenzi, nu mai dirijează circulaţia, motivând că sunt plătiţi doar 75 la sută, situaţie în care au anunţat că îşi vor limita activitatea tot la 75 la sută.

Luni, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) Dolj, agent-şef Laurenţiu Mihăiţoaia, declara că aproximativ 1.000 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie au aderat la protestele declanşate la nivel naţional.

"Poliţiştii au fost de acord să declanşeze aceste proteste care vor duce la blocarea parţială a sistemului. Toţi suntem parte a sistemului şi avem aceleaşi probleme", spunea Mihăiţoaia.

De cealaltă parte, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informa că activitatea poliţiştilor se desfăşoară în condiţii normale, potrivit planificării zilnice, iar întreg personalul îşi exercită atribuţiile legale, pentru asigurarea serviciului public în folosul cetăţenilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, că liderii sindicali care au anunţat protestele poliţiştilor nu cunosc Statutul poliţiştilor şi a afirmat că aceştia trebuie să-şi facă datoria, pentru că altfel vor suporta rigorile legii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici