Vaslui: Băieţelul de 3 ani care dispăruse împreună cu verişoara lui a murit din cauza hipotermiei

Băieţelul de trei ani dispărut marţi după-amiază din comuna vasluiană Ghergheşti împreună cu verişoara sa de cinci ani şi găsit mort joi dimineaţa, după circa 40 de ore de căutări, a decedat din cauza şocului hipotermic, au stabilit medicii legişti.

4914 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Băieţelul de 3 ani care dispăruse împreună cu verişoara lui a murit din cauza hipotermiei

Vaslui: Băieţelul de 3 ani care dispăruse împreună cu verişoara lui a murit din cauza hipotermiei (Imagine Remus Badea / Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Vaslui, Daniel Olteanu, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că băiatul a fost învins de frig, ploaie şi oboseală, a intrat în şoc hipotermic şi a murit.

"Necropsia a stabilit faptul că băieţelul a murit practic de frig. Pe certificatul de deces scrie clar <hipotermie>. Decesul a survenit undeva la miezul nopţii, cam cu zece ore înainte de a fi găsit. Ne pare extrem de rău că nu am reuşit să îi găsim la timp. Niciodată nu voi uita imaginea băieţelului", a spus Olteanu.

În ceea ce priveşte fetiţa cu care plecase băieţelul, aceasta este în afara oricărui pericol, internată la Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, împreună cu mama sa şi va mai rămâne un timp sub supraveghere medicală.

Cei doi copii au dispărut de acasă, din comuna vasluiană Ghergheşti, marţi după-amiază, fiind căutaţi circa 40 de ore de peste trei sute de persoane. Fetiţa a fost găsită joi dimineaţă în viaţă, la 8 kilometri de casă, fiind observată de şoferul unui microbuz în localitatea Morăreni. Băieţelul a fost găsit mort tot joi dimineaţă, la 1,5 kilometri distanţă de locul unde a fost găsită fetiţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici