Vaslui: Copilul născut în tren, scos din familie din cauza situaţiei de risc în care se afla

Copilul născut perfect sănătos într-un tren aflat în mişcare a fost scos din familie de către Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui, printr-o ordonanţă preşedinţială dată de instanţă, din cauza situaţiei de risc în care se afla, bebeluşul fiind încredinţat spre creştere unui asistent maternal.

204 afișări

Femeia de 33 de ani din Bârlad care, în urmă cu o lună şi jumătate, a născut într-un tren de persoane în apropierea staţiei CFR Vaslui a rămas fără copil, după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a luat măsura scoaterii bebeluşului din familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia autorităţilor statului a fost luată din cauza situaţiei de risc în care se afla copilul, sesizarea iniţială fiind făcută de către cadrele medicale ale maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

"În urma sesizării primite, s-a făcut o evaluare detaliată a cazului, care a relevat lipsa de garanţii morale din partea părinţilor şi a situaţiei de risc în care se afla bebeluşul. În consecinţă, s-a impus separarea copilului de familie şi identificarea unei măsuri de protecţie specială care să permită creşterea şi dezvoltarea armonioasă a minorului", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Scos din familie în baza unei ordonanţe preşedinţiale dată de magistraţii Tribunalului Vaslui, copilul a fost încredinţat unui asistent maternal profesionist. De altfel, alţi trei fraţi ai bebeluşului, cu vârste cuprinse între doi şi zece ani, se află în plasament la familii substitut.

Bebeluşul în vârstă de o lună şi jumătate a fost născut la sfârşitul lunii ianuarie, la termen, în trenul regio Bârlad - Iaşi, şeful de tren fiind cel care a tăiat cordonul ombilical. Femeia care l-a adus pe lume pe băieţel se afla în tren împreună cu soţul său când, la scurt timp după ce a trecut de gara din municipiul Vaslui, i s-a declanşat travaliul. Imediat după naştere, nou-născutul şi mama acestuia au fost preluaţi de o ambulanţă din Staţia CFR Bălteni şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Femeia de 33 de ani se ducea împreună cu soţul său la Iaşi, la un proces în care se judeca custodia unuia dintre copii, preluat de către autorităţile statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici