Veste bună pentru studenţi: Practica din timpul studenţiei ar putea fi recunoscută ca experienţă profesională

Perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, vor fi recunoscute ca experienţă profesională, potrivit unui proiect de lege care va fi depus de deputatul PSD Mihai Sturzu, acesta susţinând că absolvenţii îşi vor putea găsi un loc de muncă mai uşor.

2259 afișări
Imaginea articolului Veste bună pentru studenţi: Practica din timpul studenţiei ar putea fi recunoscută ca experienţă profesională

Veste bună pentru studenţi: Practica din timpul studenţiei ar putea fi recunoscută ca experienţă profesională (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Deputatul PSD Mihai Sturzu a declarat, vineri, la Târgu Mureş, unde a participat la o audiere publică, că este în curs de elaborare un proiect de lege care propune ca perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie recunoscute drept experienţă profesională.

"Profit de această scurtă vizită la Târgu Mureş ca să dau o veste bună, sper, pentru toţi studenţii din România. Sper ca după Paşte să depunem un proiect legislativ prin care perioadele de practică şi de voluntariat ale studenţilor, din timpul facultăţii, să fie considerate experienţă profesională. Astfel încât, la absolvirea facultăţii, studenţii să nu se mai afle în situaţia foarte delicată în care-şi caută un serviciu şi angajatorul le cere deja experienţă, pentru că nu ai cum să ai experienţă de muncă, alta, la finalul absolvirii studiilor, decât cea din timpul facultăţii", a declarat Mihai Sturzu.

Deputatul a adăugat că îşi doreşte ca proiectul legislativ, la care lucrează împreună cu mai mulţi deputaţi tineri, să fie depus în mai sau iunie, astfel ca la începutul anului universitar 2013-2014 studenţii să beneficieze deja de această lege.

"Sperăm să grăbim procedura de trecere a acestei legi prin comisiile de educaţie, juridică, să trecem repede cu ea, astfel studenţii care încep anul universitar 2013-2014 să beneficieze de această lege. Eu cred că ar ajuta foarte mult”, a spus Sturzu.

Potrivit acestuia, experienţa pe care un tânăr o dobândeşte ca voluntar sau în perioada de practică este foarte importantă profesional, iar în unele ţările acest sistem a dus la legături foarte strânse între universităţi şi marile companii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici