Viceprimarul USL din Târgu Mureş îl acuză pe primarul Dorin Florea de abuz în serviciu

Viceprimarul USL din Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, îl acuză pe edilul Dorin Florea de abuz în serviciu, spunând că acesta nu a convocat, în mai, şedinţa ordinară a CL, amânând astfel proiecte ale oraşului privind execuţia bugetară, alegerea celui de-al doilea viceprimar şi problema termoficării.

184 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul USL din Târgu Mureş îl acuză pe primarul Dorin Florea de abuz în serviciu

Dorin Florea (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Viceprimarul USL din Târgu Mureş, Ionela Ciotlăuş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului, Dorin Florea (PDL), se face vinovat de abuz în serviciu contra intereselor publice şi că va sesiza Prefectura şi chiar va face plângeri penale sau în instanţă împotriva acestuia.

Ciotlăuş a afirmat că, deşi Legea administraţiei publice locale şi regulamentul CL Târgu Mureş impun convocarea şedinţelor ordinare de Consiliu Local în fiecare lună, primarul Dorin Florea nu a dispus convocarea lor nici în februarie şi nici în mai.

Potrivit lui Ciotlăuş, primarul a amânat şedinţa din mai pentru 6 iunie, cu motivul "pueril şi nejustificat", că atunci se desfăşurau Zilele târgumureşene, iar în 5 iunie a amânat-o din nou pentru 13 iunie.

"Considerăm ilegal şi imoral acest gest. Proiectele oraşului sunt amânate - alegerea unui viceprimar, problema termoficării în sistem centralizat din oraş - contractul cu societatea Locativ expiră în 8 iunie, fără posibilitate de prelungire, în septembrie îi expiră şi licenţa de operare - execuţia bugetară şi altele", a spus Ciotlăuş.

El a susţinut că primarul se face vinovat şi de nepunerea în aplicare, cu rea-credinţă, a unor proiecte de hotătâre de Consiliu Local şi că nu a prezentat, deşi era obligat prin lege, contul de execuţie bugetară, bilanţul pe 2013, rapoarte anuale de performanţă şi situaţia financiară pe trimestrul I.

Ciotlăuş a adăugat că Florea i-ar fi delegat ordonanţarea de credite consilierului local Claudiu Maior, fost viceprimar - deşi legea prevede că primarul este ordonatorul principal de credite şi poate delega aceste sarcini doar viceprimarilor - şi că a sesizat Trezoreria cu privire la acest aspect, primind răspuns că Florea a dat o dispoziţie de primar în acest sens, astfel că au drept de semnătură Maior şi directorul economic din Primărie, Kiss Imola.

"Îi cerem primarului să înceteze cu abuzurile şi văicăreala şi să se apuce de treabă, luându-şi atribuţiile de la consilierul uzurpator", a spus Ciotlăuş, adăugând că reprezentanţii Parchetului - care au fost sesizaţi cu privire la această "uzurpare de calităţi oficiale" din partea lui Maior - nu au dat încă niciun răspuns.

În luna mai, consilierii locali din Târgu Mureş au fost prezenţi la două şedinţe extraordinare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici