Victimele războiului din Ucraina primesc 2,3 miliarde lire sterline după vânzarea clubului Chelsea

Victimele războiului din Ucraina vor beneficia de 2,3 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de dolari/ 2,6 miliarde de euro) din veniturile obţinute în urma vânzării clubului de fotbal englez Chelsea de către oligarhul rus Roman Abramovici.

635 afișări
Imaginea articolului Victimele războiului din Ucraina primesc 2,3 miliarde lire sterline după vânzarea clubului Chelsea

Victimele războiului din Ucraina primesc 2,3 miliarde lire sterline după vânzarea clubului Chelsea

Guvernul britanic aşteaptă undă verde din partea Uniunii Europene pentru a dona această sumă substanţială pentru a ajuta eforturile umanitare din Ucraina, care continuă să fie atacată de forţele ruseşti, relatează insidethegame.

Odată aprobate, fondurile vor fi direcţionate către o fundaţie pentru sprijinirea victimelor războiului din Ucraina, în urma unui acord între guvernul britanic şi Abramovici.

Mike Penrose, un fost director executiv al Fondului internaţional de urgenţă pentru copii al Naţiunilor Unite, a fost însărcinat cu înfiinţarea fundaţiei.

Abramovici a fost nevoit să vândă Chelsea anul trecut, după ce a fost sancţionat de guvernul britanic din cauza războiului din Ucraina.

Oligarhul, care a deţinut Chelsea timp de 19 ani, a fost acuzat că are "legături clare" cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Un consorţiu condus de magnatul american Todd Boehly a preluat în luna mai a anului trecut proprietatea lui Chelsea, după ce a încheiat o tranzacţie care se estimează că are o valoare de 4,25 miliarde de lire sterline (5,20 miliarde de dolari/4,76 miliarde de euro).

Banii au fost depozitaţi într-un cont bancar îngheţat în Marea Britanie pentru a se asigura că Abramovici nu a primit niciun fel de venituri din vânzare.

Atunci când a anunţat planurile de a vinde clubul în martie 2022, Abramovici a declarat că a fost de acord să înfiinţeze o fundaţie caritabilă în beneficiul "tuturor victimelor războiului din Ucraina", inclusiv să ofere "fonduri critice pentru nevoile urgente şi imediate ale victimelor", precum şi să sprijine "munca de recuperare pe termen lung".

Biroul de presă al lui Abramovici a confirmat pentru agenţia oficială de ştiri de stat din Rusia, TASS, că acesta nu este implicat în procesul de distribuire a veniturilor obţinute din vânzare.

"Înainte de vânzarea clubului Chelsea, Roman Abramovici a anunţat că doreşte ca veniturile să fie transferate către o fundaţie caritabilă pentru nevoile victimelor din ambele părţi ale conflictului dintre Rusia şi Ucraina", a precizat biroul de presă.

"Este vorba exclusiv de asistenţă umanitară pentru populaţie.

"Cu toate acestea, după vânzarea clubului, banii nu au fost niciodată transferaţi în contul lui Abramovici, iar de atunci se află la dispoziţia autorităţilor britanice".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici