Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă

Fostul politician Viorel Hrebenciuc a fost pus sub învinuire de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru mărturie mincinoasă, informează printr-un comunicat de presă, joi, Parchetul.

1223 afișări
Imaginea articolului Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă

Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire pentru mărturie mincinoasă (Imagine:Gabriel Petrescu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă judecătoria Sectorului 1Bucureşti s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Hrebenciuc Viorel pentu săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasăîn formă continuată, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile procesuale", se mai spune în comunicat.

Viorel Hrebenciuc a ajuns, joi, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a luat la cunoştinţă faptul că este suspect de mărturie mincinoasă, după ce ar fi fost denunţat de omul de afaceri Ioan Niculae, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor judiciare, Ioan Niculae susţine că ar fi fost presat de Viorel Hrebenciuc să finanţeze campania prezidenţială a lui Mircea Geoană şi că fostul vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ar fi minţit în faţa judecătorilor, în dosarul în care Niculae a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare pentru finanţarea frauduloasă a campaniei din 2009.

Viorel Hrebenciuc este judecat de instanţa supremă pentru retrocedări frauduloase, alături de fiul său şi de alte persoane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici