Viscolul şi ninsorile puternice aduc deja restricţii de circulaţie şi cazuri disperate: Ambulanţă care ducea la spital o gravidă în travaliu, blocată din cauza zăpezii/ Apelul CNAIR către şoferi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a restricţionat, sâmbătă, traficul pe DN 13B, în judeţul Harghita, între localităţile Praid şi Gheorghieni, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului.

3045 afișări
Imaginea articolului Viscolul şi ninsorile puternice aduc deja restricţii de circulaţie şi cazuri disperate: Ambulanţă care ducea la spital o gravidă în travaliu, blocată din cauza zăpezii/ Apelul CNAIR către şoferi

Viscolul şi ninsorilor abundente aduc deja primele restricţii de circulaţie / Apelul CNAIR către şoferi

UPDATE 21.30 O ambulanţă care ducea la spital o gravidă în travaliu a rămas blocată, sâmbătă seara, pe un drum judeţean din judeţul Vrancea, din cauza zăpezii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ambulanţa a fost trimisă, sâmbătă seara, să preia o gravidă în travaliu din comuna Vrâncioaia, judeţul Vrancea, însă din cauza zăpezii şi a viscolului, autoutilitara a rămas blocată timp de mai bine de o oră.

Primăria Tulnici a trimis ajutoare pentru a scoate ambulanţa din zăpadă.

“Noi am trimis de la Primărie un autoturism de teren dar nu a putut interveni. Am trimis si un tractor pentru a desfunda drumul şi a scoate de acolo ambulanţa. Ştim că gravida este în travaliu. În zonă ninge şi bate tare vântul, se intervine foate greu din păcate”, a declarat Aurel Boţu, primarul comunei Tulnici.

După ce ambulanţa a fost deblocată, femeia a fost dusă la Spitalul din Vidra.

Potrivit CNAIR, sâmbătă, în intervalul orar 13.00-20.00 a fost instituie o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, pe DN 13 B, între km 0+000, localitatea Praid si km 51+051, localitatea Gheorghieni, judeţul Harghita.

În această zonă se înregistrează viscol şi ninsori abundente, care pot crea dificultăţi autovehiculelor de mare tonaj.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, restricţia poate fi prelungită, anunţă CNAIR.

Reprezentanţii CNAIR fac apel la şoferi să se informeze despre condiţiile meteorologice din zonele tranzitate, înainte de a pleca la drum, să conducă prudent, să aibă autovehiculele echipate pentru iarnă şi să respecte restricţiile de trafic impuse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici