Vlădescu: Nu există niciun fel de intenţie de impozitare a pensiilor

Ministerul Finanţelor Publice nu are în intenţie vreo măsură de impozitare a pensiilor şi nici nu va lansa vreo dezbatere publică pe această temă, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul de resort, Sebastian Vlădescu.

52 afișări
Imaginea articolului Vlădescu: Nu există niciun fel de intenţie de impozitare a pensiilor

Vlădescu: Nu există niciun fel de intenţie de impozitare a pensiilor (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Nu vreau să impozitez şi ştiu că nu se pot impozita pensiile, în afară de cele mari, care deja se impozitează. Să fie foarte clar, nu intenţionez să impozitez pensiile în acest moment. Există o impozitare a pensiilor mari şi numai aceea rămâne", a spus Vlădescu.

În prezent, venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea unei sume neimpozabile lunare de 1.000 lei din pensie, adică pensionarii plătesc 16% din valoarea care depăşeşte pragul de 1.000 de lei.

Ministrul Finanţelor a vorbit într-un interviu acordat money.ro despre faptul că pensiile din România nu sunt impozitate nici la momentul contribuţiei, nici la momentul încasării, afirmând că-şi doreşte o dezbatere publică referitoare la situaţia în care există trei milioane şi ceva de plătitori, dar 6 milioane de beneficiari.

"Acum nu este nici măcar momentul unei dezbateri publice. Nu există niciun fel de intenţie de impozitare a pensiilor şi nici intenţia unei dezbateri publice privind impozitarea lor", a precizat Vlădescu.

În interviul acordat money.ro, Vlădescu a explicat că impozitarea pensiilor nu ar rezolva problemele fiscalităţii româneşti, fiind nevoie de un sistem "foarte coerent de taxe şi impozite", care nu se obţine printr-un un singur lucru, ci prin modernizarea întregului sistem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici