Vlas, la ieşirea din închisoare: Irinel Păun l-a albit pe Vîntu. Presa a făcut din el o mare victimă

Ioana Maria Vlas, fostul administrator al SOV Invest, a denunţat, la ieşirea din închisoare, faptul că procurorul Irinel Păun "l-a albit" pe Sorin Ovidiu Vîntu, criticând totodată şi faptul că presa l-a transformat pe omul de afaceri într-o "mare victimă".

148 afișări
Imaginea articolului Vlas, la ieşirea din închisoare: Irinel Păun l-a albit pe Vîntu. Presa a făcut din el o mare victimă

Vlas, la ieşirea din închisoare: Irinel Păun l-a albit pe Vîntu. Presa a făcut din el o mare victimă (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Vlas a fost eliberată condiţionat, miercuri seară, din Penitenciarul Târgşor de lângă Ploieşti, după ce instanţa a constatat că a executat fracţia suficientă din pedeapsa de zece ani de închisoare la care a fost condamnată.

Întrebată dacă odată cu eliberarea sa din penitenciar episodul FNI-FNA se încheie, Ioana Maria Vlas a răspuns: " Nu, sper să nu se încheie. Mi-aş dori ca cei vinovaţi să plătească, să se recupereze banii şi apoi pot muri liniştită".

Vlas şi-a recunoscut partea de vinovăţie în legătură cu afacerea FNI-FNA, admiţând că a minţit, dar susţinând că a făcut-o pentru că "a fost nevoită".

"Sunt vinovată pentru faptul că am minţit. Dacă nu eram obligată să mint se prăbuşea mai devreme", a explicat Vlas.

Ea s-a referit în continuare la Sorin Ovidiu Vîntu, spunând din nou că omul de afaceri este principalul vinovat pentru prăbuşirea FNI-FNA şi afirmând că nu crede în redeschiderea cazului.

"Vîntu n-a fost nici măcar inculpat, cum poate să fie condamnat şi obligat să plătească, iar oamenii să-şi primească banii, dacă el este curat ca lacrima?", s-a întrebat Vlas.

Ea a continuat arătând că omul de afaceri a fost "albit" de un procuror.

La insistenţele jurnaliştilor, aceasta l-a nominalizat pe procurorul Irinel Păun care, în opinia ei, ar fi cel care "l-a albit" pe Vîntu.

Vlas a lăudat presa pentru modul în care a reflectat afacerea FNI-FNA, însă a criticat modul în care, "în ultima perioadă", jurnaliştii au făcut din omul de afaceri "o mare victimă".

"Sorin Ovidiu Vîntu spune multe, mai rămâne ca dumneavoastră (jurnaliştii, n.r.) să-l şi credeţi", a spus Vlas.

Întrebată dacă va depune mărturie împotriva lui Vîntu, Vlas, acum în vârstă de 66 de ani, a răspuns:" Eu am spus tot ce trebuia să spun în ancheta penală. Lucruri pe care cineva le-a citit degeaba".

La întrebarea cine ar putea să îi despăgubească pe foştii deponenţi la FNI, Vlas a ridicat privirea şi a spus: "De la mine nu au ce să ia. Sper să îi poată lua de la cei vinovaţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici