Vom „zbura” pe şine. În planul de guvernare, alianţa PNL- USR/PLUS- UDMR promite 2% din PIB la Transporturi

834 afișări
Imaginea articolului Vom „zbura” pe şine. În planul de guvernare, alianţa PNL- USR/PLUS- UDMR promite 2% din PIB la Transporturi

Vom „zbura” pe şine. În planul de guvernare, alianţa PNL- USR/PLUS- UDMR promite 2% din PIB la Transporturi

 

În următorii ani vom “zbura” pe şosele şi calea ferată. În planul de guvernare, alianţa PNL-USR/PLUS – UDMR promite că va moderniza calea ferată şi chiar va construi drumuri noi, pe şine. Ne vom integra, cu alte cuvine, în spaţiul european.

1,7 miliarde de lei se vor duce doar pe electrificarea şi modernizarea a peste 1000 de km de cale ferată, astfel încât trenurile să poată creşte viteza de deplasare.

Realitatea de acum arată altfel. Trenurile au întârzieri de zeci de minute. Portiunea Craiova – Calafat, de exemplu, care face legătura cu Bulgaria, este neelectrificată şi o străbaţi în mai mult de trei ore. Iar dacă mergi pe magistrala 900, de la Craiova la Drobeta Turnu Severin, apă potabilă găseşti doar în 3 staţii.

Daniel Burchel este impiegat de mişcare în halta Gura Motrului. De 20 de ani lucrează aici. Şi tot de atunci vede cum locul se ruinează. Cei 10 angajaţi de aici n-au nici apă să se spele pe mâini.

Noroc că trenurile care opresc aici sunt tot mai puţine, că altfel, călătorii nici grupuri sanitare nu găseau.

„Cam astea sunt grupurile sanitare pe care le au salariaţii de la Calea Ferată când, teoretic, ne lăudăm că vrem să avem un culoar pan-European care să tranziteze Oltenia. / Şi unde mergeţi?/ În pădure, pur şi simplu.”, a spus  Daniel Burchel, vicepreşedintele  Sindicatului Naţional Unitatea Feroviară.

15 kilometri mai departe, în halta Strehaia, cam aceleaşi condiţii. Angela, unul dintre călătorii care aşteaptă aici trenul interregio care merge spre Bucureşti, spune că halta este locul unde sigur te poţi îmbolnăvi. De orice.

Reporter: Aveţi unde să mergeţi la toaletă? Apă să vă spălaţi?

Angela - călător: Nu ne mai spălăm. Ne dezinfectăm. Astea sunt condiţiile, doamnă.

În decembrie 2018, reprezentanţii CFR declarau că în fiecare an, în toate staţiile se desfăşoară lucrări de reparaţii sau întreţinere. Realitatea îi contrazice. La fel şi angajaţii care se tem că oricând se pot îmbolnăvi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici