Vosganian: Alimentarea Oltchim cu electricitate nu va fi sistată

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat joi că alimentarea cu electricitate a Oltchim Râmnicu-Vâlcea nu va fi oprită, combinatul chimic având asigurată finanţarea pentru achiziţia energiei până la sfârşitul lunii februarie.

227 afișări
Imaginea articolului Vosganian: Alimentarea Oltchim cu electricitate nu va fi sistată

Varujan Vosganian (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Nu va fi oprit curentul electric. Există finanţare pentru plata energiei până la sfârşitul lunii februarie", a afirmat Vosganian într-o conferinţă de presă.

Consiliul Judeţean Vâlcea, a decis joi, cu unanimitate de voturi, sistarea alimentării cu energie a Oltchim, din 15 februarie. Oltchim primeşte energie de la CEG Govora, companie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a afirmat că, dacă până vineri Oltchim face dovada că poate plăti o parte a datoriei, este posibil să se revină asupra deciziei de oprire a furnizării energiei.

Printre cei mai mari creditori ai Oltchim se află şi compania de stat Electrica SA.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă. Guvernul a încercat anul trecut să privatizeze Oltchim, însă licitaţia pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni a eşuat din cauză că patronul OTV, Dan Diaconescu, declarat câştigător al licitaţiei, nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici