Vremea se menţine uşor mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

În centrul, estul şi sudul ţării, vremea se va menţine uşor mai rece decât în mod obişnuit la această dată, în timp ce în restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

1748 afișări
Imaginea articolului Vremea se menţine uşor mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi

Vremea se va menţine uşor mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă. PROGNOZA METEO pentru luni şi marţi (Imagine: Theodor Pana/ Arhiva Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi sub formă de aversă, local în regiunile sudice, unde mai pot fi însoţite şi de descărcări electrice şi pe arii restrânse în rest, cu precădere în zonele de munte.

În Carpaţii Orientali şi Carpaţii Meridionali, la peste 1900 m altitudine, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în Bărăgan şi Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade. Noaptea, în zonele joase de relief izolat va fi ceaţă.

LA BUCUREŞTI:

Valorile termice vor fi în continuare uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această dată din an. Cerul va fi temporar noros, iar mai ales după-amiaza vor fi posibile ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar minima  se va situa în jurul valorii de 10 grade.

 

MARŢI

ÎN ŢARĂ

Vremea va deveni în general frumoasă, iar în cea mai mare parte a ţării, valorile termice diurne vor creşte uşor şi se vor apropia de normele climatologice specifice ultimei decade a lunii septembrie. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei,  dar numai izolat vor mai fi ploi slabe de scurtă durată, cu precădere în zonele de munte şi în regiunile sudice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 1...2 grade în estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de brumă şi 12...13 grade pe litoral. Dimineaţa şi noaptea, izolat, în zonele joase de relief va fi ceaţă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici