Zăpadă de până la 80 de centimetri pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Stratul de zăpadă pe pârtiile din staţiunile prahovene Sinaia, Buşteni şi Azuga este de până la 80 de centimetri, acesta fiind primul sfârşit de săptămână când în toate cele trei localităţi sunt condiţii bune pentru practicarea sporturilor de iarnă.

149 afișări
Imaginea articolului Zăpadă de până la 80 de centimetri pe pârtiile de pe Valea Prahovei

Zăpadă de până la 80 de centimetri pe pârtiile de pe Valea Prahovei (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

La Sinaia, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt bune pe pârtiile de mare altitudine Valea Dorului şi Valea Soarelui situate la 2000 de metri altitudine, unde, potrivit reprezentanţilor Salvamont Sinaia, stratul de zăpadă naturală este de jumătate de metru.

Pârtiile Carp, Drum de Vară, Târle şi Papagal, care fac parte din domeniul schiabil al staţiunii Sinaia, nu sunt practicabile.

Pe pârtia Kalinderu din Buşteni stratul de zăpadă este de 80 de centimetri, a declarat administratoul pârtiei, Ion Vasilescu. La Buşteni, tunurile de zăpadă artificială au fost puse în funcţiune şi peste zăpada artificială s-a aşternut şi un strat de zăpadă naturală.

Şi în staţiunea prahoveană Azuga se schiază pe pârtia Sorica. Potrivit primarului staţiunii, Adrian Purcaru, sâmbătă va fi deschisă pentru turişti şi pârtia Cazacu, pe cele două pârtii din Azuga stratul de zăpadă fiind de 40 de centimetri.

Acesta este primul week-end din acest sezon când se schiază în condiţii bune pe pârtiile din toate cele trei staţiuni de pe Valea Prahovei. Săptămâna trecută, mulţi dintre turiştii care au petrecut Revelionul în cele trei staţiuni au preferat să practice sporturi de iarnă pe pârtiile din Predeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici