Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi în Vama Siret pentru trafic de ţigări. Un comisar-şef de la IJPF, printre cei vizaţi de anchetă - VIDEO

Zeci de poliţişti de frontieră şi vameşi au fost reţinuţi joi dimineaţă în Vama Siret, pentru trafic de ţigări şi luare de mită. Ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori anticorupţie au făcut, în paralel, percheziţii atât la sediul vămii, cât şi la domiciliile poliţiştilor şi vameşilor reţinuţi, filajul în acest caz fiind început încă în urmă cu şase luni, susţin surse judiciare.

425 afișări
Imaginea articolului Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi în Vama Siret pentru trafic de ţigări. Un comisar-şef de la IJPF, printre cei vizaţi de anchetă - VIDEO

Zeci de poliţişti şi vameşi, reţinuţi în Vama Siret pentru trafic de ţigări. Un comisar-şef de la IJPF, printre cei vizaţi de anchetă (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax.ro)

Poliţiştii şi vameşii sunt acuzaţi de trafic de ţigări şi luare de mită.

Persoanele ridicate au fost aduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, de unde ar urma să fie transportate spre Bucureşti, pentru audieri, afirmă surse judiciare.

Fostul şef la Vama Siret, unul dintre cei vizaţi de anchetă

Printre poliţiştii de frontieră vizaţi în ancheta privind corupţia şi contrabanda cu ţigări se află şi comisarul-şef Aurel Anea, de la IJPF Suceava, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Aurel Anea a fost ridicat în urma percheziţiilor desfăşurate la Punctul de Trecere a Frontierei Siret şi la domiciile celor vizaţi.

Până la jumătatea lunii decembrie 2010, Anea a fost şef la Vama Siret, când în locul lui a fost delegat pentru 60 de zile comisarul-şef Mădălin Ionescu, de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, măsura fiind luată "pentru eficientizarea activităţilor desfăşurate în PTF Siret", potrivit presei locale.

Aurel Anea urma să activeze în cadrul biroului Supravegherea şi Controlul Trecerii Frontierei din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Video Stirileprotv.ro

La ora transmiterii acestei ştiri, atât în curtea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, cât şi în vecinătatea acestuia se află zeci de maşini de intervenţie ale Jandarmeriei, Direcţiei Generale Anticorupţie şi Poliţiei, cu care au fost aduşi o parte din vameşii şi poliţiştii de frontieră ridicaţi în urma descinderilor din Siret, Suceava şi Rădăuţi în cazul presupusului trafic cu ţigări.

Alte autospeciale ale trupelor de intervenţie sunt parcate în curtea unde se află sediul Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România.

Persoanele ridicate vor fi aduse în Bucureşti pentru audieri

În zonă sunt pregătite trei autocare cu care persoanele ridicate ar urma să fie transportate la Bucureşti pentru audieri.

O acţiune de mare amploare a fost desfăşurată, joi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

În timpul acţiunii, traficul rutier de la Vama Siret a fost blocat, ceea ce a făcut ca maşinile să formeze o coadă de doi kilometri. În prezent, traficul rutier se desfăşoară normal.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a informat, joi, că acţiunea de la Punctul de Trecere a Frontierei Siret face parte din planul MAI de securizare a frontierelor şi de combatere a corupţiei în rândul personalului şi că, în prezent, în zonă este asigurată continuitatea formalităţilor de control.

Ancheta a fost demarată în urmă cu mai mult timp, la ea participând efective ale Direcţiei Generale Anticorupţie, Poliţiei Române, Jandarmeriei Române, Poliţiei de Frontieră Române, cu sprijinul informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Acţiunile punctuale pentru securizarea frontierelor sunt derulate în cadrul Strategiei naţionale de combatere a faptelor de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici