A murit Johan Cruyff. Gică Hagi îi aduce un ultim omagiu, numindu-l "zeu". Ce spunea Gică Popescu acum patru ani despre legendarul jucător şi antrenor

Căpitanii de la Manchester City şi Real Madrid, Vincent Kompany, respectiv Sergio Ramos i-au adus un ultim omagiu celui care a fost Johan Cruyff, omul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni cu echipa FC Barcelona, atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

1744 afișări
Imaginea articolului A murit Johan Cruyff. Gică Hagi îi aduce un ultim omagiu, numindu-l "zeu". Ce spunea Gică Popescu acum patru ani despre legendarul jucător şi antrenor

A murit Johan Cruyff. Gică Hagi îi aduce un ultim omagiu, numindu-l "zeu". Ce spunea Gică Popescu acum patru ani despre legendarul jucător şi antrenor

"Rămas bun, Johan Cruyff, un adevărat rege al fotbalului mondial. Nu cred că cineva a influenţat fotbalul mondial aşa cum a făcut-o acesta. Toţi am rămas atinşi şi inspiraţi de viziunea lui şi de convingerile sale. Fotbalul îi va simţi lipsa, dar noi nu-l vom uita niciodată." a postat pe Twitter, căpitanul echipei Manchester City, belgianul Vincent Kompany.

Prima reacţie de la Madrid a venit chiar de la căpitanul lui Real, Sergio Ramos.

"Rămas bun uneia dintre legendele fotbalului mondial. Un jucător şi antrenor de legendă, în acelaşi timp." a postat pe twitter şi căpitanul madrilenilor, Sergio Ramos.

În ziua în care a împlinit 50 de ani, Gheorghe Hagi, într-un interviu pentru ProSport a realizat 11 le său de bază din istorie. Johann Cruyff, fostul său antrenor, a fost inclus de Rege în echipa standard.

"Fotbalul se desparte de un zeu. Ramas bun, Johan Cruyff!", au fost cuvintele postate de Gheorghe Hagi pe contul său de Facebook.

Gheorghe Hagi: Johan Cruyff a dus Barcelona la perfecţiune

Gheorghe Hagi a evoluat doi ani la echipa FC Barcelona sub comanda lui Johan Cruyff, despre care a dezvăluit că a fost idolul său, iar fotbalul este mai sărac după moartea legendarului olandez în vârstă de 68 de ani.

"E un şoc pentru mine în momentul de faţă, sunt trist, şocat că s-a întâmplat. Un antrenor, un fotbalist imens, idolul meu... v-am spus întotdeauna, pentru mine el a fost. Un om care a jucat fotbal foarte bun, a construit echipe, a construit jucători, a format jucători. Totdeauna ne spunea să ne impunem în teren, să ne impunem în faţa adversarului, să dictăm ritmul şi intensitatea jocului pe teren. Lucrurile astea mi-au rămas clare. A fost un idol care m-a influenţat în modul şi în viziunea mea fotbalistică", a spus Hagi la sport.ro, când a aflat despre decesul lui Johan Cruyff.

După ce naţionala României a fost eliminată de Suedia, în sferturile Campionatului Mondial din 1994, din Statele Unite ale Americii, antrenorul Johan Cruyff a decis să-l transfere pe Gheorghe Hagi la Barcelona.

"La Barcelona mi-a schimbat tot ce trebuia să învăţ eu despre fotbal. M-a făcut să fiu mai bun, să gândesc mai repede, să văd jocul, să înveţi totul foarte rapid. Un om cu o personalitate foarte mare, totdeauna încrezător în ce făcea, cu familia, iubea fotbalul. Un om care s-a născut să facă pentru fotbal ce a făcut. El a adus Barcelona la perfecţiune." a mai adăugat regele fotbalului românesc.

Gheorghe Hagi a dezvăluit că Johan Cruyff prefera un stil de joc ofensiv, avea o filosofie diferită despre fotbal.

Fotbalul este mult mai sărac fără el. Opinia lui din ultima perioadă, consilierea oferită la Ajax în ultimii cinci ani, a format o echipă competitivă, capabilă să câştige de trei ori campionatul.Era un tip fantastic, forma echipe, jucători, era fantastic şi cu un fotbal placut suporterului, fanului. Mai bine se termina 3-3 decat 0-0." a încheiat fostul mare jucător român, care s-a aflat sub comanda lui Johan Cruyff la Barcelona, între 1994 şi 1996.

Gheorghe Popescu, acum patru ani: "Mi-aş fi dorit să-l am mai mult timp antrenor pe Cruyff

Într-un interviu acordat în presa spaniolă în urmă cu patru ani, Gheorghe Popescu, unicul căpitan român din istoria echipei de pe Nou Camp, îi creiona portretul olandezului. "Mi-aş fi dorit să-l am mai mult timp antrenor pe Cruyff. Este tehnicianul alături de care mi-a plăcut cel mai mult să lucrez. În primul meu an la Barcelona şi ultimul al lui Cruyff, nu doar că nu am câştigat nimic, dar am pierdut totul în doar 10 zile: Cupa, campionatul şi calificarea în finala Cupei UEFA în faţa lui Bayern. Acea echipă a reprezentat însă începutul unei ere la Barcelona. Cruyff şi Robson au pus piatra de temelie pentru că apoi am câştigat trei trofee. Personal, mi-aş fi dorit ca Cruyff să fi rămas la echipă. Glumind, aş spune că dacă Cruyff era femeie l-aş fi cerut în căsătorie în fiecare zi. Nimeni nu m-a făcut să joc cu mai multă încredere decât a făcut-o el", a mai afirmat Popescu.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici