ALEGERI COSR: 123 de membri vor desemna noul preşedinte al forului

Noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român va fi ales, joi, dintre candidaţii Octavian Bellu, Elisabeta Lipă şi Alin Petrache, acesta urmând să fie desemnat prin voturile celor 123 de membri care formează Adunarea Generală a forului.

191 afișări
Imaginea articolului ALEGERI COSR: 123 de membri vor desemna noul preşedinte al forului

ALEGERI COSR: Octavian Bellu, Elisabeta Lipă şi Alin Petrache îşi dispută voturile celor 123 de membri (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Adunarea Generală a COSR, care va începe, joi, la ora 11.00, are 123 membri, însă numărul de voturi ce revine fiecăruia este stabilit în urma performanţelor înregistrate la Jocurile Olimpice de federaţiile naţionale sau de recunoaşterea din partea Comitetului Internaţional Olimpic.

Pentru ca Adunarea Generală să fie statutară, trebuie să fie prezenţi 50 la sută plus unu dintre membri.

Unul dintre candidaţi va fi desemnat câştigător din primul tur dacă va aduna jumătate plus unu dintre sufragii, în caz contrar urmând să se organizeze o nouă rundă de alegeri, la care vor participa primii doi clasaţi în turul întâi.

Federaţiile care au obţinut performanţe la Jocurile Olimpice vor avea câte patru voturi, cele care sunt incluse în programul olimpic, dar nu au obţinut rezultate notabile, vor avea câte trei voturi, forurile recunoscute de către Comitetul Internaţional Olimpic vor avea câte două, în timp ce federaţiile naţionale recunoscute de COSR şi precum şi personalităţile vor avea câte un vot.

Astfel, 17 federaţii vor avea câte patru voturi fiecare: Federaţia Română de Atletism, Federaţia Română de Box, Federaţia Română de Bob şi Sanie, Federaţia Română de Canotaj, Federaţia Română de Gimnastică, Federaţia Română de Haltere, Federaţia Română de Handbal, Federaţia Română de Judo, Federaţia Română de Kaiac-canoe, Federaţia Română de Lupte, Federaţia Română de Nataţie/Pentatlon Modern, Federaţia Română de Patinaj, Federaţia Română de Schi şi Biatlon, Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Tenis, Federaţia Română de Tenis de masă, Federaţia Română de Tir Sportiv.

Câte trei voturi vor avea 16 federaţii: Federaţia Română de Badminton, Federaţia Română de Baschet, Federaţia Română de Ciclism, Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Română Ecvestră, Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, Federaţia Română de Golf, Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, Federaţia Română de Hochei pe iarbă, Federaţia Română de Polo, Federaţia Română de Rugby, Federaţia Română de Triatlon, Federaţia Română de Taekwondo WTF, Federaţia Română de Tir cu Arcul, Federaţia Română de Volei, Federaţia Română de Yachting.

Alte 13 federaţii naţionale recunoscute de CIO vor avea câte două voturi: Federaţia Română Aeronautică, Federaţia Română Alpinism/Escaladă, Federaţia Română Arte Marţiale, Federaţia Română de Biliard, Federaţia Română de Bridge, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Karate, Federaţia Română de Motociclism, Federaţia Română de Orientare, Federaţia Română de Popice/Bowling, Comitetul Naţional Paralimpic, Federaţia Română Sportul pentru Toţi, Federaţia Română de Şah.

Câte un vot vor avea 14 federaţii: Federaţia Română de Arte Marţiale de Contact, Federaţia Română de Culturism şi Fitness, Federaţia Română de Fotbal-Tenis, Federaţia Română de Go, Federaţia Română de Karate Tradiţional, Federaţia Română de Karate WKC, Federaţia Română de Karate Kyokushin, Federaţia Română de Kempo, Federaţia Română de Modelism, Federaţia Română de Oină, Federaţia Română de Radioamatorism, Federaţia Română de Sambo, Federaţia Română de Scrabble şi Federaţia Română de Taekwondo ITF.

Totodată, 63 cluburi sportive, direcţii judeţene şi personalităţi COSR vor avea câte un vot în cadrul Adunării Generale de Alegeri.

Octavian Morariu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR) în cadrul Adunării Generale a forului din 15 aprilie. Morariu, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la şefia COSR pentru a se dedica activităţii din cadrul Comitetului Internaţional Olimpic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici