Alex Ferguson vede în Van Persie un nou Eric Cantona

Antrenorul scoţian al formaţiei Manchester United, Alex Ferguson, a apreciat, într-un interviu publicat, marţi, că atacantul olandez Robin van Persie poate deveni "noul Eric Cantona" la gruparea engleză.

106 afișări
Imaginea articolului Alex Ferguson vede în Van Persie un nou Eric Cantona

Alex Ferguson vede în Van Persie un nou Eric Cantona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Are acelaşi profil ca Eric în termeni de vârstă şi maturitate. A venit de la un mare club şi s-a impus la o altă mare echipă", a declarat Ferguson pentru versiunea britanică a site-ului Eurosport-Yahoo.

În vârstă de 29 de ani, Van Persie a semnat cu Manchester United în vară, după opt ani la Arsenal (2004-12) şi ocupă primul loc în clasamentul golgheterolor, cu 12 goluri, la egalitate cu Michu, de la Swansea.

Cantona a petrecut cinci sezoane la Manchester United, între 1992 şi 1997, oferind un prim titlu de campioană echipei, după 26 de ani.

Poreclit "King Eric", Cantona, venerat la Manchester United, a marcat 82 de goluri pentru ManUtd. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici