Alexandru Tudor a fost oprit de la delegări

Preşedintele Comsiie Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că arbitrul Alexandru Tudor a fost oprit de la delegări pentru greşelile comise la partida Rapid-CFR Cluj, dar şi din cauza stării lui de sănătate, fiind suspect de varicelă.

78 afișări
Imaginea articolului Alexandru Tudor a fost oprit de la delegări

Alexandru Tudor a fost oprit de la delegări (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"CCA a analizat prestaţia arbitrilor din etapa trecutã şi au fost anumite probleme. Alexandru Tudor a primit calificativ bine din partea observatorului Dan Petrescu şi slab şi foarte slab din partea supervizorului Dumitru Dragomir. În urma analizei Rapid-CFR Cluj, Alexandru Tudor a fost reţinut de la delegări, la fel şi asistentul Sebastian Gheorghe. Nu am reuşit să îl contactez pe Alexandru Tudor nici ieri şi nici astăzi, dar din ce am înţeles şi ce am auzit la televizor este că el are varicelă. Nu am ştiut de problemele de sănătate ale lui Alexandru Tudor şi sunt supărat că în loc să discute cu mine, preşedintele CCA, a discutat cu alte persoane şi nu m-a informat, deşi am discutat cu o zi sau două înainte de meci cu el. El este reţinut de la delegări pentru că are probleme de sănătate şi pentru greşelile pe care le-a comis în meciul de sâmbătă", a declarat Avram.

Oficialul CCA a precizat faptul că Tudor nu va fi delegat la partidele din Liga I până când nu va avea avizul medicului. "El este reţinut de la delegări până vom afla exact starea lui de sănătate şi vom avea avizul medicului. Pentru că noi acum nu avem certitudinea că are varicelă şi dicutăm doar pe supoziţii", a mai spus Avram.

El a adăugat că are informaţii conform cărora Alexandru Tudor s-a antrenat normal luni şi marţi pe un teren din apropierea Casei Fotbalului.

"Am aflat din presă că are varicelă. Am rămas surprins şi l-am sunat ieri toată ziua, dar nu am reuşit să îl prind. Tudor am înţeles că şi ieri şi azi a făcut antrenament aici, lângă federaţie pe undeva. Dar până nu voi avea o discuţie cu el nu pot să afirm nimic despre starea lui de sănătate. Nu e normal să nu îl pot contacta. De fapt, nu e vorba că nu îmi răspunde la telefon, ci pur şi simplu că are telefonul închis. Şi dacă îl are închis nu a văzut că l-am sunat. Poate prin intermediul presei o să vadă că îl caut şi o să mă contacteze", a menţionat oficialul CCA.

Vasile Avram susţine că Alexandru Tudor a tratat problema sănătăţii sale ca "un copil de 7-8 ani". Preşedintele a adăugat că dacă afla chiar şi cu o oră înaintea meciului că centralul are varicelă desemna alt arbitru la meciul Rapid - CFR Cluj. "Tudor a fost delegat la un meci din preliminarii, Elveţia - Israel, şi m-a sunat din Elveţia după joc. Era bucuros că i-a ieşit jocul bine, apoi vineri m-a sunat din nou şi am vorbit. L-am întrebat cum este, a zis că e bine şi gata. Mai mult nu aveam ce să discut cu el. Eu cu fiecare arbitru discut cu o zi sau două înainte de meci să-l întreb dacă are vreo problemă. Nu mă disculp, dar eu nu am ştiut că Alexandru Tudor avea probleme de sănătate. Nu înţeleg de ce nu mi-a spus. Nu vreau să cred că mi-a ascuns că are varicelă. Nu plec de la premisa că mi-a ascuns, am impresia că Alexandru Tudor a tratat această problemă ca un copil de 7-8 ani. Adică uşor superficial. Eu dacă ştiam că Tudor are varicelă luam măsuri. E o boală contagioasă, am şi eu copii, ştiu că ar fi trebuit să stea în carantină. Eu dacă aş fi ştiut dinainte, chiar şi cu o oră sau două înainte de meci făceam un efort şi găseam un alt arbitru să conducă acest meci. Mă miră faptul că foşti conducători ai CCA îşi dau cu părerea, păreri neavenite, lipsite de temei şi neprofesioniste. Chiar şi Ion Crăciunescu a spus ceva la televizor... Sincer, n-am ştiu că Ion Crăciunescu este medicul de familie al lui Alexandru Tudor. Probabil ei au şi relaţii în acest domeniu", a adăugat Avram.

Preşedintele CCA a precizat că observatorul partidei Rapid - CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost şi el reţinut de la delegări pentru că nu l-a informat despre starea de sănătate a lui Alexandru Tudor.

"Arbitrul nu m-a anunţat şi nici observatorul de arbitri, Dan Petrescu. Aşa că şi observatorul este reţinut de la delegări pentru că nu a informat CCA despre starea de sănătătate a lui Alexandru Tudor. Era în responsabilitatea lui să mă informeze, mai departe decizia trebuia să o iau eu. Ieri am luat legătura cu observatorul. L-am întrebat şi observatorul mi-a zis că Alexandru Tudor nu i-a spus: «Uite, domne, eu am varicelă». Ci că la o întâlnire, l-a întrebat: «Domne, ce-ai pe mână?» şi el a tratat superficial întrebarea. Iar observatorul a tratat şi el problema superficial, a crezut că este o băşcălie. Dar Tudor nu trebuia să trateze aşa problema, pentru că gravitatea bolii i-ar putea aduce prejudicii şi să-i influenţeze activitatea", a menţionat oficialul.

Avram a afirmat că l-a întrebat pe asistentul Cristian Nica dacă Alexandru Tudor avea simptome de varicelă la partida Elveţia - Israel din preliminariile CM 2010. "Ieri, din întâmplare, m-am întâlnit cu Cristian Nica, asistent delegat cu Tudor la Elveţia - Israel şi l-am întrebat dacă Alexandru Tudor a avut simptome de genul acesta la acel meci. Nica mi-a spus că nu prea s-a văzut, foarte puţin... probabil că în ultimele zile, când a venit în ţară a explodat boala. Şi dacă Tudor a ascuns când boala era destul de avansată, în Elveţia probabil că nici nu şi-a dat seama", a explicat Vasile Avram.

Întrebat împotriva cui trebuie să facă plângere cluburile Rapid sau CFR Cluj dacă unii dintre jucători se îmbolnăvesc de varicelă, Vasile Avram a răspuns: "Ce pot să spun? E o întrebare la care ar trebui să mă mai gândesc. Dar în curând o să-l transformăm pe Alexandru Tudor în terorist. O să aflăm mâine că 95 la sută din populaţia ţării sau a Bucureştiului a fost contaminată de Alexandru Tudor. Ce să facem, să trimitem antitero şi să-l izoleze pe Tudor? Eu îmi dau seama de gravitatea bolii, dar acum mergem doar pe supoziţii".

Antrenorul FC Rapid, Viorel Hizo, a criticat sâmbătă prestaţia arbitrului Alexandru Tudor la partida cu CFR Cluj, scor 1-4 (1-2), din etapa a X-a a Ligii I, pe care a catalogat-o drept "condamnabilă". "Ce a făcut astăzi Tudor este condamnabil. Aş vrea să revăd trei faze: una la Herea, când e obstrucţionat în careu şi e 11 metri ca lumina zilei, apoi Mureşan pune mâna pe o minge care se ducea în poartă şi iar e 11 metri, iar la Deac trebuia acordat al doilea galben, e o fază de manual. Nu se poate. Arbitrul Tudor a dezamăgit. Eu i-am susţinut pe arbitrii români, dar dacă primul arbitru al României a condus de aşa manieră, trebuie să ne punem mari întrebări. E inadmisibil. Am spus că nu îmi este frică de arbitrii români, dar în sinea mea îmi era. S-a ajuns prea departe ca manieră de arbitraj. Au fost foarte multe greşeli, iar 90 la sută au fost în defavoarea Rapidului", a spus Hizo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici