Ancheta de conformitate a FIA stârneşte controverse în Formula 1. Soţia lui Toto Wolf acuzată

Organismul de conducere al Formulei 1 a anunţat marţi o anchetă de conformitate care a atras un răspuns înverşunat din partea proprietarilor de echipe din Formula 1, a echipei de top Mercedes şi a uneia dintre cele mai importante femei din motorsport.

2619 afișări
Imaginea articolului Ancheta de conformitate a FIA stârneşte controverse în Formula 1. Soţia lui Toto Wolf acuzată

Ancheta de conformitate a FIA stârneşte controverse în Formula 1. Soţia lui Toto Wolf acuzată

Controversa a fost provocată după ce FIA a emis o declaraţie surprinzătoare în care a anunţat că analizează informaţiile conform cărora un şef de echipă ar fi primit informaţii confidenţiale de la un angajat al deţinătorului drepturilor comerciale.

Deşi directorul nu a fost numit, presa l-a identificat ca fiind Toto Wolff de la Mercedes, a cărui soţie, Susie, conduce Academia F1, formată exclusiv din femei, şi care raportează directorului general al Formulei 1, Stefano Domenicali.

"FIA este conştientă de speculaţiile din mass-media centrate pe acuzaţia că informaţii de natură confidenţială au fost transmise unui director de echipă de F1 de către un membru al personalului FOM", a precizat organismul de conducere într-o declaraţie.

"Departamentul de conformitate al FIA analizează această chestiune".

Susie Wolff, fost pilot de curse care a fost, de asemenea, anterior şef de echipă în seria Formula E, o serie complet electrică, a scris pe Instagram că se simte "profund insultată, dar din păcate nu este surprinsă" de acuzaţii.

"Este descurajant faptul că integritatea mea este pusă sub semnul întrebării într-un asemenea mod, mai ales când pare să aibă la bază un comportament intimidant şi misogin şi se concentrează pe statutul meu marital mai degrabă decât pe abilităţile mele", a adăugat ea.

"De-a lungul carierei mele în sporturile cu motor am întâlnit şi depăşit numeroase obstacole şi refuz să las aceste acuzaţii nefondate să umbrească dedicarea şi pasiunea mea pentru F1 Academy.

"În cei mai puternici termeni posibili, resping aceste acuzaţii".

Formula One, deţinută de Liberty Media, a declarat că declaraţia FIA nu i-a fost comunicată în prealabil.

Aceştia şi-au exprimat "încrederea totală că acuzaţiile sunt greşite", au declarat că "niciun membru al echipei noastre nu a făcut vreo dezvăluire neautorizată către un director de echipă" şi au făcut referire la "procese şi proceduri solide" pentru a asigura separarea informaţiilor.

Mercedes a precizat că echipa nu a primit nicio comunicare din partea Departamentului de conformitate al FIA "şi a fost extrem de surprinzător să afle despre investigaţie printr-o declaraţie de presă".

"Respingem în totalitate acuzaţia din declaraţie şi acoperirea mediatică asociată, care afectează în mod greşit integritatea şi conformitatea directorului echipei noastre".

Site-ul motorsport.com a relatat că unii directori şi-au exprimat îngrijorarea faţă de preşedintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, cu privire la un potenţial conflict de interese, deşi nu s-a spus nimic în public.

Acesta a precizat că Ben Sulayem a cerut departamentului de conformitate să investigheze.

Formula 1 şi FIA au fost în conflict privind o serie de probleme de când Ben Sulayem a preluat funcţia la sfârşitul anului 2021.

De asemenea, unii şefi de echipe au exprimat îngrijorări legate de conflictul de interese anul trecut, când Shaila Ann-Rao, care a lucrat ca consilier special pentru Wolff, a fost numită şefă interimară a FIA pentru Formula 1.

Ea a părăsit organismul de conducere mai puţin de şase luni mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fia,
wolf,
acuzaţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici