Andreea Ghiţescu a câştigat Riga Open

Jucătoarea de tenis Andreea Ghiţescu a câştigat titlul la Riga Open, turneu ITF Junior, de gradul 4, care a avut loc în capitala Letoniei.

231 afișări
Imaginea articolului Andreea Ghiţescu a câştigat Riga Open

Andreea Ghiţescu a câştigat Riga Open

În urma victoriei de la Riga, când a a învins-o în finală, cu scorul de 7-6 (7/3), 6-0, pe estonianca Eva Paalma, Andreea Ghiţescu a devenit jucătoarea română de 15 ani cel mai bine clasată în ierarhia mondială a sportivelor de până la 18 ani (ITF Junior), ea ocupând poziţia 235. Dintre jucătoarele de 15 ani (generaţia '97), Ghiţescu este a douăzecea in ierarhia ITF.

"Este al doilea turneu ITF pe care îl câştig anul acesta, după cel din Israel, din aprilie. Am învins-o în finală pe estoniana Eva Paalma, prima favorită a turneului, o jucătoare de 18 ani cu o condiţie fizică deosebită. Lupta s-a dat în primul set, unde am reuşit să câştig pentru că am jucat foarte variat şi nu am lăsat-o să aibă ritm. A fost importantă condiţia fizică bună pe care am avut-o, pentru că e o jucătoare puternică, cu o dreaptă agresivă. Acest rezultat mă va propulsa pe locul 235 în clasamentul ITF şi sper ca în continuare să am rezultate care să-mi permită să ajung anul acesta în primele 200 de jucătoare. Obiectivul princincipal pentru anul următor este să joc turnee de Grand Slam la juniori, începând, sper, cu Roland Garros", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Andreea Ghiţescu, câştigătoarea Open-ului de la Riga.

Andreea Ghiţescu (15 ani) îl are ca antrenor pe Mihai Vanţă şi practică tenisul la Prorapid. Ea spune că îi place de belgianca Kim Clijsters, despre care crede că are deseori sclipiri de geniu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici