Andrei şi Bogdan Stoica ar putea deveni primii fraţi din istoria luptelor de K-1 campioni mondiali

Luptătorii din circuitul Superkombat, Andrei şi Bogdan Stoica, ar putea deveni primii fraţi din istoria kickboxingul profesionist care deţin titluri mondiale, dacă se vor impune în meciurile programate pe 21 decembrie la Galaţi, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

526 afișări
Imaginea articolului Andrei şi Bogdan Stoica ar putea deveni primii fraţi din istoria luptelor de K-1 campioni mondiali

Andrei şi Bogdan Stoica (Imagine: Andrei Stan/Mediafax Foto)

"Ar putea fi o premieră mondială. Fraţii Stoica nu reprezintă prima pereche de fraţi care a încercat să deţină titluri mondiale la profesionişti. Ca exemple celebre, au mai fost înainte fraţii Rony şi Ray Sefo, Giorgio şi Armen Petrosian sau Dzevad şi Dzenan Poturak, însă doar unul dintre ei a reuşit. În 21 decembrie, la Galaţi, putem asista la un moment istoric pentru ţara noastră, însă fraţii Stoica vor avea doi oponenţi extrem de puternici, aşa că e greu de dat un verdict", a declarat Eduard Irimia, preşedintele circuitului Superkombat.

Campionul mondial la categoria 92 de kilograme, Bogdan Stoica a cucerit centura în mai 2012, atunci când l-a învins pe croatul Ivan Stanici, iar la Galaţi va lupta împotriva belarusului Igor Bugaenko (50 de victorii - 5 înfrângeri), devenit challenger obligatoriu după ce a câştigat la decizie confruntarea cu spaniolul Jorge Loren.

"L-am urmărit pe Bugaenko, chiar la ultimul său meci. E un sportiv experimentat care foloseşte foarte mult tehnica de braţe. Nu mă tem absolut deloc, am deja aproape trei luni de antrenament şi sunt mai pregătit ca niciodată", a spus Bogdan, care are în palmares 30 de victorii şi două eşecuri la profesionişti.

Andrei, fratele său, va încerca să obţină titlul mondial la categoria 95 de kilograme, adversar urmând să îi fie fostul campion mondial de muay-thai, cehul Ondrej Hutnik. Dacă Andrei Stoica a devenit challenger numărul unu datorită victoriei cu lituanianul Arnold Oborotov de anul trecut, în schimb Hutnik şi-a asigurat locul în confruntarea pentru titlul mondial ca urmare a succesului înregistrat în noiembrie contra algerianului Massinissa Hamaili.

Cotat cu a doua şansă în confruntarea din 21 decembrie, de la Patinoarul din Galaţi, în condiţiile în care oponentul său este neînvins din 2008 şi a adunat 76 de victorii la profesionişti şi nouă eşecuri, Andrei este optimist că poate deveni noul campion mondial. "Ştiu deja stilul său de luptă. Fiind specialist în muay-thai, fragmentează mult meciul atunci când vine vorba de reguli K-1 şi loveşte mult la corp. Am pregătit deja o tactică specială pentru a-i anihila atuurile", a completat Andrei Stoica.

Marea finală a circuitului Superkombat va fi transmisă în direct în aproximativ 100 de ţări de pe toate continentele, iar în România se va vedea la Sport.ro şi Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici