Antrenor Energia Târgu Jiu: Mergem în Turcia cu obiectiv de calificare în finala FIBA Eurochallenge

Antrenorul echipei de baschet masculin Energia Târgu Jiu, Antonis Constantinides, a declarat, marţi, înaintea plecării spre Turcia, unde formaţia sa va juca, în premieră, la Turneul Final Four al FIBA Eurochallenge, că primul obiectiv este calificarea în finala competiţiei.

74 afișări
Imaginea articolului Antrenor Energia Târgu Jiu: Mergem în Turcia cu obiectiv de calificare în finala FIBA Eurochallenge

Antrenor Energia Târgu Jiu: Mergem în Turcia cu obiectiv de calificare în finala FIBA Eurochallenge (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Energia Târgu Jiu are programată plecarea, marţi, spre Trabzon, acolo unde vineri şi duminică se vor disputa meciurile din cadrul Turneului Final Four al FIBA Eurochallenge, fază în care echipa românească s-a calificat în premieră.

Înaintea plecării, antrenorul gorjenilor, Antonis Constantinides, a vorbit despre parcursul echipei în competiţie, dar şi obiectivul propus pentru Final Four. "Cred că rezultatul nostru din Eurochallenge este un mare succes pentru echipă, pentru oraş, pentru baschetul românesc, din moment ce o echipă din România s-a calificat în Final Four-ul acestei competiţii şi suntem foarte fericiţi, deoarece merităm pe deplin să fim aici, iar motivul este că am eliminat echipe foarte puternice şi de un nivel ridicat ca Astana, Brindisi, Le Mans, Lukoil Sofia sau Tartu Rock. Cred că merităm să fim aici. Din punctul nostru de vedere, participarea în această fază a competiţiei este deja un succes, dar nu este de ajuns pentru noi, jucători sau antrenori, şi mergem acolo cu un prim obiectiv, calificarea în finala mare", a spus Antonis Constantinides, citat de site-ul oficial al echipei.

Vineri, în prima semifinală, JSF Nanterre (Franţa) se va duela cu Fraport Skyliners (Germania), de la ora 16.30, iar în cea de-a doua semifinală, Energia Târgu Jiu va întâlni organizatoarea turneului, Trabzonspor, de la ora 19.00.

"Ştim că va fi foarte dificil împotriva celor de la Trabzonspor, mai ales că jucăm pe terenul lor, dar anul acesta echipa noastră a arătat că nu se teme de echipe mai puternice sau de meciuri dificile în deplasare, aşa că mergem acolo cu o mentalitate pozitivă şi cu concetrarea necesară să dăm totul, să ne bucurăm de joc, dar în acelaşi timp să ne luptăm pentru şansele noastre de calificare în finala mare a Eurochallenge", a explicat Constantinides.

Învinsele din semifinale vor juca duminică în finala mică (ora 16.30), iar finala pentru câştigarea trofeului va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 19.00.

Clubul gorjean a organizat şi o excursie pentru 30 de fani în Turcia, astfel că jucătorii de la Energia vor avea suporteri în tribunele arenei din Trabzon.

Energia Târgu Jiu a participat pentru prima dată în acest sezon în FIBA Eurochallenge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici