Antrenorul Serenei despre prima partidă Halep - Williams: Acest meci nu înseamnă nimic

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a declarat că eleva sa nu a fost ea însăşi în partida pierdută, scor 0-6, 2-6, cu Simona Halep la Turneul Campioanelor, precizând că i-a transmis atunci liderului WTA să se concentreze pe următoarele întâlniri, deoarece acel meci nu înseamnă nimic.

232 afișări
Imaginea articolului Antrenorul Serenei despre prima partidă Halep - Williams: Acest meci nu înseamnă nimic

Serena Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu a fost ea însăşi în acea zi şi asta i-am spus, i-am spus: «acest meci nu înseamnă nimic, nu ai fost tu pe teren, deci dacă joci din nou o să fie o partidă total diferită». Şi ea a arătat că este capabilă să revină cu adevărat de la 0 la 100 după doar câteva zile. Dar ea este Serena. Suntem fericiţi pentru că am trecut cu bine ultimele două provocări (US Open şi Turneul Campioanelor). Este bine că am încheiat anul astfel", a declarat Patrick Mouratoglou, pentru sport360.com.

În opinia tehnicianului, obiectivul liderului mondial este să depăşească recordul de trofee de Grand Slam deţinut de Steffi Graf (22). Serena Williams a câştigat până în prezent 18 turnee de Grand Slam.

"Serena este foarte motivată. A scris istorie în tenis tot anul, dar mai sunt destule pagini de completat şi cred că acest lucru este suficient de interesant ca să o ţină motivată. Un alt lucru important este corpul ei, să-l păstreze sănătos. Dar are o echipă mare în jurul ei şi nu sunt îngrijorat deloc de acest lucru. Nu am nicio îndoială că vom îndeplini obiectivele pe care ni le vom stabili pentru anul viitor. Nu mă interesează 22 (n.r. - de titluri de grand Slam), mă interesează 23. Bineînţeles că te gândeşti la asta, dar e totuşi destul de departe... 18 este foarte departe de 22 sau de 23, aşa că hai să o luăm pas cu pas şi vedem apoi unde ajungem", a precizat el.

Născut din tată grec şi mamă franceză, Mouratoglou, 44 de ani, lucrează cu Serena Williams din iunie 2012. Pe lista elevilor săi s-au mai numărat Marcos Baghdatis, Julia Vakulenko, Anastasia Pavliucenkova, Jérémy Chardy, Laura Robson şi Grigor Dimitrov.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminică, finala Turneului Campioanelor, fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2. Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul româncei, care a câştigat un set în partida cu Ana Ivanovici. Dacă sportiva sârbă ar fi câştigat în două seturi, în faţa Simonei Halep, deja calificată în acel moment, americanca nu ar fi ajuns în semifinale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici