FINALA Turneului Campioanelor - Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 0-6: "A fost un vis să fiu aici"

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminică, finala Turneului Campioanelor, fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, după un meci care a durat o oră şi nouă minute

10875 afișări
Imaginea articolului FINALA Turneului Campioanelor - Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 0-6: "A fost un vis să fiu aici"

FINALA Turneului Campioanelor: Simona Halep, învinsă de Serena Williams, scor 3-6, 0-6 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Simona Halep va primi pentru evoluţia ei la Turneul Campioanelor un premiu de 971.000 de dolari şi 890 de puncte WTA. Williams va încasa 2,047 milioane de dolari şi 1.340 de puncte WTA.

Serena Williams a câştigat pentru a treia oară consecutiv Turneul Campioanelor şi pentru a cincea oară în carieră (2001, 2009). Ea ocupă locul 2 în clasamentul "all time" al trofeelor la Turneul Campioanelor, la egalitate cu Steffi Graf şi după Martina Navratilova, cu opt succese.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit şi în Grupa Roşie a competiţiei, când Halep a câştigat cu 6-0, 6-2. Williams a trecut de faza grupelor cu ajutorul româncei, care a câştigat un set în partida cu Ana Ivanovici. Dacă sportiva sârbă ar fi câştigat în două seturi şi nu în trei seturi, în faţa Simonei Halep, deja calificată în acel moment, americanca nu ar fi ajuns în semifinale.

Meciul de duminică a avut, din nefericie pentru Halep, o desfăşurare total opusă faţă de partida din grupă. Avertizată deja de forţa româncei, Willimas a fost ofensivă din start şi a returnat decisiv pe serviciul destul de "moale" al româncei, care nu a mai repetat evoluţiile din partidele anterioare. Halep nu a mai reuşit să o "plimbe" pe teren pe Williams şi nici să contracareze loviturile puternice ale adversarei sale.

Cu un serviciu mai precis ca în urmă cu patru zile, Williams a condus cu 1-0, după care Simona a reuşit să-şi facă la rândul ei serviciul, la 0, şi apoi să obţină break-ul la 1-1. Au urmat însă trei ghemuri câştigate la rând de sportiva americană, care s-a distanţat la 4-2.

Halep a mai avut puterea să facă un break la acest scor, după care a urmat un "monolog" al liderului mondial. Nimic nu a mai oprit-o pe Serena Williams, care a devenit din ce în ce mai agresivă pe măsură ce jocul Simonei Halep s-a stins treptat şi românca nu a mai opus nicio rezistenţă. Nouă ghemuri câştigate la rând şi trofeul a intrat în palmaresul celei mai bune jucătoare din lume, după 6-3, 6-0.

Statistica arată superioritatea americancei în partida de duminică: 26 de puncte direct câştigătoare faţă de numai 5 Halep. Serena Williams a fost totuşi "generoasă" cu greşelile neforţate, 25 faţă de 15 şi 5-3 la duble greşeli, dar asta nu a împiedicat-o să câştige 6 din cele 9 mingi de break avute, faţă de 2/4 adversara ei. Procentajul Simonei Halep la primul serviciu a fost de 55, americanca reuşind să trimită în teren 59 la sută din execuţii.

În acest moment, scorul întâlnirilor directe între Williams şi Halep este de 4-1, iar cel al seturilor câştigate la zero este de 3-1.

Debutantă la Turneul Campioanelor, Simona Halep pierde astfel a doua finală importantă a anului, după cea de la Roland Garros şi rămâne cu două trofee în 2014, la Doha şi la Bucureşti.

Acesta a fost ultimul meci al Simonei Halep în acest sezon, iar de luni va ocupa locul 3 WTA, pe care va încheia anul 2014.

Simona Halep: A fost un vis să fiu aici

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a declarat, duminică, după ce a pierdut finala Turneului Campioanelor în faţa Serenei Williams, că a trăit o săptămână minunată la Singapore şi a felicitat-o pe sportiva americană, afirmând despre ea că este "cea mai bună".

"Mulţumesc pentru că m-aţi susţinut. A fost o săptămână minunată. Felicitări Serena! Eşti cea mai bună şi felicitări pentru că ai încheiat iar anul pe poziţia 1 în lume. A fost un vis să fiu aici. Mulţumesc echipei mele, părinţilor, prietenilor mei şi tuturor celor care m-au susţinut", a declarat Halep.

DESFĂŞURAREA MECIULUI:

UPDATE Serena Williams câştigă trofeul! Un 6-0 necruţător în setul 2 pentru americancă

UPDATE Serena Williams este dezlănţuită! Americanca duce scorul rapid la 4-0 şi mai obţine un break pentru 5-0

UPDATE Simona Halep îşi pierde din nou serviciul! Meciul începe să semene cu disputa din grupă, doar că la timonă este acum Williams, iar românca noastră nu se regăseşte

UPDATE Serena Williams îşi face serviciul şi duce scorul la 2-0 pentru ea în setul 2

UPDATE Serena Williams începe, din păcate pentru noi, şi setul 2 în forţă. Un nou break pentru americancă

UPDATE Serena Williams câştigă primul set. Simona Halep a pierdut în acest set multe game-uri pe care le-a avut în mână. Jocul româncei nu mai seamănă cu cel din grupă, când i-a ieşit totul contra lui Williams

UPDATE Simona Halep îşi pierde din nou serviciul. Românca a condus cu 30-0, dar Williams a profitat apoi de serviciile mai slabe ale Simonei şi a realizat un nou break

UPDATE Break, Simona Halep! Serena Williams se precipită şi comite două duble greşeli în acest game

UPDATE Un nou break pentru Serena Williams, care se distanţează la 4-2 în primul set. Americanca face patru puncte la rând în acest game

UPDATE Serena Williams îşi câştigă serviciul şi conduce cu 3-2. Americanca cere sprijinul publicului

UPDATE Serena Williams îşi recuperează break-ul, la capătul unui game lung

UPDATE Simona Halep îşi face şi ea serviciul şi egalează scorul

UPDATE Simona Halep realizează break-ul! Serena Williams nu a reuşit să facă decât un punct în acest game pe serviciul propriu

UPDATE Serena Williams îşi face, cu dificultate, serviciul. Americanca a salvat două mingi de break

UPDATE A început partida!

UPDATE Simona Halep câştigă tragerea la sorţi şi alege să primească. Serena Williams va servi prima

Simona Halep a câştigat în carieră opt turnee, dintre care două în acest an (Doha şi Bucureşti) şi a mai disputat finale la Madrid şi Roland Garros şi o semifinală la Wimbledon. Sportiva originară din Constanţa a câştigat din tenis peste 6 milioane de dolari, dintre care peste patru milioane în acest an.

În acest an, Serena Williams a câştigat şase turnee (Brisbane, Miami, Roma, Stanford, Cincinnati şi US Open), dintr-un total de 63. În carieră, Williams a câştigat din turneele la care a participat puţin peste 61 de milioane de dolari.

În prima semifinală, Williams a dispus cu scorul de 2-6, 6-3, 7-6 (8/6), de jucătoarea daneză Caroline Wozniacki, locul 8 WTA, iar Halep a învins-o cu 6-2, 6-2, pe Agnieszka Radwanska (Polonia, 6 WTA).

Cele două sportive s-au mai întâlnit în faza grupelor, miercuri, când Halep s-a impus cu scorul de 6-0, 6-2.

Până la începutul turneului, cele două mai jucaseră de trei ori până în prezent, de fiecare dată impunându-se Williams. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Pentru calificarea în finală, Halep şi-a asigurat 890 de puncte WTA şi un cec în valoare de 971.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici