Atleta bulgară Tezdjan Naimova a fost suspendată pe viaţă pentru dopaj

Atleta bulgară Tezdjan Naimova a fost suspendată pe viaţă pentru dopaj şi i se va retrage medalia de aur câştigată în luna mai în proba de 60 de metri la Campionatele Europene de sală de la Goteborg, a anunţat, marţi, Federaţia Bulgară de Atletism, citată de AFP.

149 afișări
Imaginea articolului Atleta bulgară Tezdjan Naimova a fost suspendată pe viaţă pentru dopaj

Tezdjan Naimova (Imagine: sport365.hu)

La Goteborg, Naimova, în vârstă de 26 de ani, a fost depistată pozitiv cu drostanolon, un steroid anabolizant.

Sprintera bulgară a mai fost suspendată pentru doi ani în perioada 2008-2010, deoarece a schimbat eşantioanele cu urină de la un control în afara competiţiilor.

Federaţia Bulgară de Atletism a decis suspendarea pe viaţă a sportivei şi anularea rezultatelor de la europenele de sală. Decizia este cu efect imediat, dar atleta poate face apel la TAS.

În 2006, Tezdjan Naimova a fost campioană mondială de juniori în probele de 100 şi 200 de metri, la Beijing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici