Atleta cipriotă Marianna Zachariadi a decedat la 23 de ani

Atleta cipriotă Marianna Zachariadi, multiplă medaliată naţională, dar şi la Jocurile Commonwelth-ului şi Jocurile Mediteraneene, a decedat, luni, la doar 23 de ani, după doi ani de când a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin, potrivit anunţului forului european de profil.

3597 afișări
Imaginea articolului Atleta cipriotă Marianna Zachariadi a decedat la 23 de ani

Atleta cipriotă Marianna Zachariadi a decedat la 23 de ani

Marianna Zachariadi a fost considerată una dintre cele mai promiţătoare săritoare cu prăjina, care a adunat numeroase medalii atât pentru Grecia, unde s-a născut, cât şi pentru Cipru, ţară care i-a oferit cetăţenia în 2007. Cele mai preţioase medalii au fost cele de argint obţinute la Jocurile Commonwealth-ului (2010) şi Jocurile Meditaraneene (2009).

Sportiva a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin (o formă de cancer limfatic) în 2011, iar de atunci s-a luptat permanent cu boala, fiind încurajată de numeroşi sportivi europeni.

Colegii săi atleţi, dar şi câţiva fotbalişti ciprioţi, au făcut şi un apel public pentru donaţii, după un interviu al Mariannei Zachariadi la începutul acestei luni, în care a vorbit despre lupta sa cu boala.

Zachariadi a decedat însă luni, după o stare de comă, la Spitalul Attiko din Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici