Atletism: Genzebe Dibaba a doborât un record deţinut de Gabriela Szabo

Atleta etiopiană Genzebe Dibaba a stabilit, marţi, un nou record mondial în proba de 2.000 de metri indoor, cu timpul de cinci minute şi 23,75 de secunde, în cadrul reuniunii atletice în sală de la Sabadell, Spania, şi a întrecut-o astfel pe Gabriela Szabo, informează Reuters.

259 afișări
Imaginea articolului Atletism: Genzebe Dibaba a doborât un record deţinut de Gabriela Szabo

Atletism: Genzebe Dibaba a doborât un record deţinut de Gabriela Szabo (Imagine: Hepta/ Arhiva foto Mediafax)

Sportiva etiopiană a îmbunătăţit cu aproape şapte secunde vechea performanţă, deţinută de Gabriela Szabo, care a scos, pe 8 martie 1998, cinci minute şi 50,53 de secunde, în proba de 2.000 de metri indoor.

Timpul obţinut de Genzebe Dibaba întrece şi recordul mondial la 2.000 de metri în aer liber, de cinci minute şi 25,36 de secunde, deţinut de irlandeza Sonia O'Sullivan.

Dibaba, care împlineşte miercuri 26 de ani, deţine acum cinci recorduri mondiale indoor şi unul în aer liber, la 1.500 de metri, reaminteşte Reuters.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici