Austriacul Marko Arnautovic neagă acuzaţiile de rasism primite după meciul cu Macedonia de Nord

Atacantul austriac, Marko Arnautovic, a declarat că nu este „un rasist” după ce a sărbătorit în mod ostentativ golul marcat duminică la Euro 2020, împotriva Macedoniei de Nord, în meciul jucat pe Arena Naţională din Bucureşti.

2204 afișări
Imaginea articolului Austriacul Marko Arnautovic neagă acuzaţiile de rasism primite după meciul cu Macedonia de Nord

Sursă FOTO: Twitter @Intetyst

Arnautovic, fotbalist cu origini sârbe, a trebuit să fie reţinut de căpitanul David Alaba, în timp ce sărbătorea golul de 3-1, marcat la finalul meciului.

Unele relatări din presa internaţională ar fi sugerat că acesta ar fi adresat comentarii nepotrivite către Egzon Bejtulai şi Gjanni Alioski, jucători ai Macedoniei de Nord care au origini albaneze.

Arnautovic şi-a cerut scuze într-o postare pe Instagram pentru sărbătorirea în mod excesiv a reuşitei sale, scriind: „Au existat ieri câteva cuvinte aprinse, generate de emoţiile jocului, pentru care aş vrea să-mi cer scuze, în special prietenilor mei din Macedonia de Nord şi Albania.Şi, aş vrea să spun un lucru foarte clar, nu sunt rasist.”

Răspunzând acuzaţiei că ar fi exprimat mesaje cu tentă rasistă, Arnautovic a mai scris: "Am prieteni în aproape fiecare ţară şi susţin diversitatea. Toţi cei care mă cunosc sunt conştienţi de asta."

Interpretarea dată manifestării sale de bucurie, considerată ca excesivă, porneşte şi de la faptul că Serbia nu recunoaşte independenţa fostei sale provincii Kosovo, existând o tensiune istorică între Serbia şi Macedonia de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici