Avertisment pentru echipele româneşti. Dragomir: Cluburile au termen până în primăvară să-şi încălzească terenurile

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, marţi, că grupările din Liga I vor primi un nou termen, până în primăvară, să-şi monteze instalaţii pentru încălzirea terenului, apoi cluburile care nu au făcut aceste lucrări de modernizare nu vor mai primi licenţa.

122 afișări
Imaginea articolului Avertisment pentru echipele româneşti. Dragomir: Cluburile au termen până în primăvară să-şi încălzească terenurile

Avertisment pentru echipele româneşti. Dragomir: Cluburile au termen până în primăvară să-şi încălzească terenurile (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Datorită terenurilor încălzite vom putea să jucăm şi mai devreme în primăvară şi poţi să te duci şi mai mult cu etapele până aproape de Crăciun. O să le mai dăm cluburilor un termen până în primăvară să încălzească gazoanele, iar atunci o să le radem pe cele care nu au încălzire la gazon. De exemplu, s-ar putea juca 26 de etape în tur, adică în vară-toamnă, şi s-ar face în primăvară play-off-ul şi play-out-ul. Ar fi boierie, ar fi frumos de tot", a spus pşeful LPF.

Dragomir s-a referit din nou la proiectul pe care îl are în vedere legat de noul sistem competiţional, cu o primă de ligă de 14 echipe, precizând că, după sezonul regulat, şase formaţii vor juca în play-off, iar opt în play-out.

"Cred că 12 echipe ar fi prea puţine în Liga I. Ar fi meciuri prea puţine şi nu cred că ar satisface nici televiziunile, nici publicul şi nici cluburile. După gândirea mea, pentru că nu ştiu dacă vor aproba conducătorii asta, ar fi un campionat cu 14 echipe. Cu play-off de şase echipe şi play-out de opt. Sunt multe de discutat aici şi numai Adunarea Generală (n.r. - a LPF) poate hotărî. Eu nu pot decide, eu doar pun în practică. Dar eu sunt propunerea şi majoritatea cluburilor acceptă varianta aceasta. Ar fi patru meciuri pe an Rapid - Steaua, patru meciuri Dinamo - Steaua şi aşa mai departe. Ar fi meciuri în plus pentru televiziune", a declarat Dumitru Dragomir.

El a afirmat că 12 dintre cele 18 grupări care fac parte acum din Liga I sunt de acord cu schimbarea sistemului competiţional, deşi pentru ca propunerea să treacă de Adunarea Generală a LPF este nevoie de doar nouă voturi. "Întâi se discută în Adunarea Generală a LPF, apoi cu propunerea asta se merge la Comitetul Executiv al FRF. Iar Comitetul Executiv aprobă în proporţie de 95-99 la sută o astfel de propunere. Niciodată nu a refuzat o astfel de schimbare având în vedere că este în beneficiul fotbalului românesc. M-am consultat cu preşedintele Mircea Sandu în ceea ce priveşte sistemul acesta de play-off. Şi dânsul e de acord, a fost entuziasmat. Dar mai întâi trebuie să se aprobe în Adunarea Generală a LPF. Ar fi nevoie de nouă voturi ca să se decidă. Sunt deja cam doisprezece cluburi de acord cu schimbarea. Nu ar fi de acord echipele mici, normal, pentru că ele dispar", a menţionat oficialul.

Dragomir crede că situaţia grupărilor din Liga a II-a este foarte gravă, estimând că în viitor jumătate dintre acestea nu vor mai putea funcţiona din cauza problemelor financiare: "După părerea mea, în Liga a II-a, nici jumătate din cluburile de acum nu vor mai putea funcţiona. Nu e problema mea, dar o spun să audă cei interesaţi de situaţia economică din fotbalul românesc. Nu mai sunt bani, dispar echipe pe bandă rulantă din Liga a III-a şi a II-a. La anul, nici nu cred că strângem 20 de echipe în Liga a II-a".

Preşedintele LPF recomandă Guvernului să aplice modelul ungar în privinţa centrelor de copii şi juniori şi să formeze şi finanţeze astfel de centre în toată ţara.

"Soluţia ar fi formarea centrelor de copii şi juniori, cum au făcut ungurii, şi finanţate de Guvern. Să fie cel puţin 50 de centre în toată ţara, împărţite pe zone geografice, cu 200 de copii fiecare, finanţate puternic de Guvern. Ce contează la Guvern 10 milioane de euro pe an? Un nimic! Ungaria, o ţară mai mică de jumătate din România, are peste 70 de centre făcute de actualul premier", a mai declarat Dumitru Dragomir.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici