Baschet: Marcel Ţenter a stabilit lotul României pentru preliminariile CE din 2015

Naţionala de baschet masculin, cu noul antrenor pe banca tehnică, Marcel Ţenter, se va reuni în 25 iunie, la Oradea, cu un lot de 21 de jucători.

152 afișări
Imaginea articolului Baschet: Marcel Ţenter a stabilit lotul României pentru preliminariile CE din 2015

Baschet: Marcel Ţenter a stabilit lotul României pentru preliminariile CE din 2015

Pentru prima acţiune din 2013, antrenorul Marcel Ţenter a convocat următorii jucători: Adrian Tudor, Mihai Paul, Alex Pop, Daniel Popescu (poziţia 1), Andrei Mandache, Levente Szijarto, Dan Grunfeld (2), Vlad Moldoveanu, Adrian Guţoaia, Andrei Căpuşan, Vlad Popovici, Kalala Kabengele (3), Mihai Silvăşan, Cătălin Burlacu, Titus Nicoară, Leonard Filip (4), Cătălin Baciu, Ionuţ Drăguşin, Bogdan Ţibîrnă, Alexandru Olah, Lazăr Laszlo (5).

De remarcat posibila revenire în echipa naţională a lui Cătălin Burlacu, de la CSU Ploieşti, care a fost convocat ultima dată la reprezentativă în vara anului 2008, dar şi a lui Dan Grunfeld. Fiul primului român care a jucat în NBA, Ernie Grunfeld, a mai jucat pentru România într-un singur meci amical, în august 2009, cu Luxemburg. El s-a accidentat grav la genunchi, după ce a alunecat pe parchetul sălii din Ploieşti, care a fost inundat de apa de ploaie infiltrată prin acoperiş.

Din naţionala convocată pe 25 iunie ar putea absenta însă unul dintre jucătorii de bază, Vlad Moldoveanu, care acuză unele probleme de sănătate duăpă sezonul încheiat în Franţa şi ar putea avea nevoie de investigaţii medicale amănunţite, dar urmează să şi devină tată la finalul lunii iunie şi ar putea fi plecat în SUA, unde se află soţia sa. "Am purtat discuţii cu jucătorii, inclusiv cu Cătălin Burlacu şi Vlad Moldoveanu. Eu sper să fie alături de noi cu toţii", a declarat antrenorul Marcel Ţenter, vineri, pentru MEDIAFAX.

Naţionala se va reuni în 25 iunie, având programate stagii de pregătire, dar şi meciuri de verificare în Ungaria (6-8 iulie) şi Portugalia (18-21 iulie). România face parte din grupa preliminară A, alături de Bulgaria şi Islanda, meciurile oficiale fiind programate astfel: România-Bulgaria (1 august), Islanda-România (7 august), Bulgaria-România (10 august) şi România-Islanda (16 august).

Dacă tricolorii vor încheia grupa pe primul loc şi, implicit se vor califica în faza superioară, pregătirea va continua în perioada 17-25 august, plus alte două meciuri oficicale. O eventuală calificare mai departe şi din această fază programează alte două partide oficiale, în play-off-ul preliminariilor, în perioada 26 august-1 septembrie.

Tricolorii nu au mai ajuns la un turneu final de Campionat European din 1987, când România a ocupat locul 12 din 12 echipe participante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici