Baschetbalistul Virgil Stănescu va fi inclus în Hall of Fame a South Alabama University

Baschetbalistul Virgil Stănescu, preşedinte al clubului Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Baschet, va fi inclus în Hall of Fame a South Alabama University, pe care a absolvit-o şi la care a jucat de-a lungul carierei în SUA.

138 afișări
Imaginea articolului Baschetbalistul Virgil Stănescu va fi inclus în Hall of Fame a South Alabama University

Baschetbalistul Virgil Stănescu va fi inclus în Hall of Fame a South Alabama University (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

Potrivit anunţului de miercuri al clubului stelist, South Alabama University a confirmat lista sportivilor care vor fi incluşi în Hall of Fame în cadrul unei ceremonii programate în 15 noiembrie.

"Stănescu a fost membru al primei echipe a conferinţei Sun Belt, ca urmare a evoluţiei sale din sezonul 2000-2001, în timp ce în primul său an i-a ajutat pe cei de la Jaguars să câştige atât sezonul regulat, cât şi titlul în conferinţă, performanţe în urma cărora a fost numit atunci cel mai valoros jucător. El a fost liderul echipei atât la puncte marcate, cât şi la recuperări în ultimele două sezoane ale sale, Jaguars având un record cumulat de 42 de victorii şi 21 de înfrângeri, cu 24 de victorii şi opt înfrângeri în cadrul conferinţei. Virgil Stănescu se află pe locul 12 în clasamentul all-time al marcatorilor universităţii, cu 1.126 de puncte şi pe locul şase la recuperări, cu 648", se precizează pe site-ul oficial al universităţii.

La ceremonia din 15 noiembrie vor mai fi incluşi în Hall of Fame a universităţii un jucător de baseball, un jucător de fotbal şi un antrenor de baseball. De asemenea, cei patru vor fi prezentaţi şi în cadrul unei ceremonii care va avea loc la pauza partidei dintre Jaguars şi Bobcats, din aceeaşi zi.

Virgil Stănescu a jucat în sezonul 2013-2014 la Steaua CSM Eximbank Bucureşti, afirmând recent că acesta ar putea fi ultimul pentru el în calitate de jucător.

El este şi preşedinte al clubului stelist, în decembrie 2013 fiind ales şi vicepreşedinte al FR Baschet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici