Bellu la revenirea de la CM: Este un bilanţ catastrofal

Antrenorul lotului feminin de gimnastică a României, Octavian Bellu, a declarat, luni seară, la revenirea în ţară, că necâştigarea niciunei medalii la Campionatele Mondiale de la Tokyo reprezintă un bilanţ catastrofal şi a precizat că îşi asumă acest eşec.

196 afișări
Imaginea articolului Bellu la revenirea de la CM: Este un bilanţ catastrofal

Bellu la revenirea de la CM: Este un bilanţ catastrofal (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Trebuie să existe nişte măsuri drastice pentru această contraperformanţă pe care eu mi-o asum, trebuie lăsată departe. Probabil că am făcut o evaluare greşită şi ne-am înşelat crezând că unele fete şi vor şi pot mai mult. Pentru mine rămâne o problemă cum aceste fete se descurcă atât de bine în antrenamente şi nu pot păstra acelaşi ritm în concurs şi nu se pot aduna şi nu pot trece peste ce se întâmplă dacă şi ratezi. Este un bilanţ catastrofal, să nu ne învârtim în jurul cuvintelor mici. Aştept ca federaţia să tragă concluzii, îmi asum eşecul, deşi este foarte greu având în vedere cât am muncit. Avem o reţetă care a funcţionat şi înainte de Sydney şi Atena, dar poate fetele de acum sunt din alt aluat. Urmează întoarcerea în sală şi renunţarea la eticheta că fetele nu vor rezista la un program dur de antrenament. Cine rezistă, rezistă, cine nu, nu", a spus Bellu.

El a precizat că nu avea aşteptări mari de la Cătălina Ponor, care oricum "a tras cât a putut echipa după ea" şi a subliniat că speră ca până la Jocurile Olimpice fetele să formeze "o echipă".

Gimnasta Cătălina Ponor speră ca echipa României să vină măcar cu o medalie şi spune că pentru ea prezenţa la CM a fost un fel de testare: "Sperăm să ne revenim cât mai repede din ce s-a întâmplat aici, să muncim mai mult şi să ne întoarcem pe podium. Cel mai bine e să ne adunăm noi şi să încercăm să dăm dublu faţă de cât am dat la antrenament".

Ana Porgras s-a declarat mulţumită de premiul pentru eleganţă, însă a afirmat că mai frumoasă ar fi fost o medalie: "Mă bucur că am reuşit să mă adun, să fac în finală un exerciţiu bun. Mă gândesc la Londra, dar sunt conştienţă că trebuie să ne trezim după acest CM, să tragem tare în sală. Premiul de eleganţă este frumos, mă onorează, dar cel mai frumos era unul pe aparate".

Delegaţia României a revenit, luni seară, la Bucureşti, pe Aeroportul Henri Coandă.

România şi-a îndeplinit obiectivul principal la CM de la Tokyo, ambele echipe, masculină şi feminină, calificându-se la Jocurile Olimpice din 2012, însă nu a câştigat vreo medalie. Rezultatele complete ale României la CM de la Tokyo sunt următoarele: - echipa feminină, locul 4 (calificată la JO de la Londra); - echipa masculină, locul 8 (calificată la JO de la Londra); - finala individual compus feminin: Ana Porgras - locul 6, Raluca Haidu - locul 18; - finala individual compus masculin: Flavius Koczi - locul 12; - finala sol masculin: Flavius Koczi - locul 6; - finala bârnă: Amelia Racea - locul 5, Cătălina Ponor - locul 7; - finala paralele masculin: Marius Berbecar - locul 6; - finala sol feminin: Diana Chelaru - locul 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici