Blatter: Este nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022. Raportul Garcia va fi publicat "într-o formă adecvată"

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat vineri că ar trebui "un adevărat seism" pentru a se retrage Qatarului organizarea Cupei Mondiale din 2022, decizie luată în urmă cu patru ani, dar care încă este sursă constantă de controverse.

79 afișări
Imaginea articolului Blatter: Este nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022. Raportul Garcia va fi publicat "într-o formă adecvată"

Blatter: Este nevoie de un seism pentru a retrage Qatarului organizarea CM din 2022 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Va trebui să aibă loc un adevărat seism, să apară elemente noi extrem de importante pentru a reveni asupra deciziei de a retrage Cupa Mondială Qatarului. Nu există, la momentul actual, niciun motiv de a reveni asupra deciziilor, cele două ediţii ale CM (2018 în Rusia şi 2022 în Qatar) sunt prevăzute în calendar, lipsind doar datele precise pentru turneul din 2022", a declarat Blatter la Marrakech (Maroc).

Miercuri, fostul procuror american Michael Garcia, a demisionat, din postul de investigator al FIFA, denunţând lipsa de transparenţă din partea instanţei în privinţa raportului de atribuire a ediţiilor din 2018 şi 2022 ale CM.

Blatter: Raportul Garcia va fi publicat "într-o formă adecvată"

Raportul Garcia referitor la atribuirea ediţiilor Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 va fi publicat "într-o formă adecvată", a anunţat, vineri, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, după încheierea Comitetului Executiv de la Marrakech, informează AFP.

"Am cerut Comitetului Executiv să accepte cererea comitetului independent de etică de a publica raportul într-o formă adecvată, după ce procedurile în curs privind mai multe persoane vor fi încheiate", a declarat Blatter.

Autorul raportului, fostul procuror american Michael Garcia, a demisionat, miercuri, din postul de investigator, denunţând lipsa de transparenţă din partea instanţei.

Potrivit AFP, expresia "într-o formă adecvată" lasă să se înţeleagă că FIFA nu va publica în integralitate raportul Garcia, aşa cum a cerut autorul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici