Buchta: Rapid este o provocare, vroiam o nouă motivaţie după cinci ani şi jumătate la Mediaş

Portarul ceh Milos Buchta, care a semnat cu FC Rapid un contract valabil până în vară cu opţiune de prelungire, a declarat, miercuri, că transferul la gruparea bucureşteană reprezintă o provocare şi o nouă motivaţie după cinci ani şi jumătate petrecuţi la Gaz Metan Mediaş.

193 afișări
Imaginea articolului Buchta: Rapid este o provocare, vroiam o nouă motivaţie după cinci ani şi jumătate la Mediaş

Buchta: Rapid este o provocare, vroiam o nouă motivaţie după cinci ani şi jumătate la Mediaş (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"M-a sunat domnul Pustai şi m-a întrebat dacă pot să vin la Rapid. Eu aveam contract până la vară cu Gaz Metan, dar am vrut să vin aici, m-am înţeles cu domnul Horoba şi am reziliat. E o provocare, în plus mi-a plăcut să colaborez cu domnul Pustai şi atunci am venit aici. Nu mi-e frică de faptul că au fost probleme pentru ştiu că se vor schimba multe lucruri la Rapid. Dacă a venit domnul Dinu Gheorghe e o garanţie că vor veni jucători buni aici şi sper ca împreună să salvăm echipa de la retrogradare. Eu am vrut să schimb ceva după cinci ani şi jumătate la Mediaş şi atunci am căutat o motivaţie nouă. Eu am semnat pentru jumătate de an, iar dacă se salvează echipa de la retrogradare vom vedea atunci dacă vom continua", a spus Buchta, care a efectuat vizita medicală cu noua sa echipă la policlinica din Chiajna.

Portarul în vârstă 34 de ani a menţionat că Rapid se poate salva de la retrogradare şi a dat exemplu formaţia ASA Târgu Mureş, care cu un lot nou a obţinut 30 de puncte în cele 17 partide din tur. "Sigur va fi greu pentru că avem doar 11 puncte, dar şi Târgu Mureş a adus jucători cu experienţă şi a acumulat 30 de puncte în tur şi sunt pe cinci. De ce să nu se poate face la fel şi la Rapid? Eu zic că se poate, se salvează şi apoi mai vedem mai departe. Ştiu că Rapid a fost o echipă puternică înainte, este foarte iubită şi trebuie să rămână în Liga I. E bine că voi avea concurenţă cu Bornescu şi Drăghia. Fără concurenţă nu poţi să joci aşa bine", a menţionat portarul.

Milos Buchta a efectuat, miercuri dimineaţă, vizita medicală la policlinica din Chiajna, alături de şase jucători din lotul echipei Rapid: Mădălin Martin, Nicolae Vasile, Jean-Bryan Boukaka, Alexandru Dan, Andrei Cerlincă şi Luis Filipe Gomes Almeida "Kikas".

Alţi doi jucători, Daniel Pancu şi Virgil Drăghia au efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) pe cheltuiala lor. Portarul Mircea Bornescu şi mijlocaşul Rui Miguel, aflaţi şi ei sub contract cu Rapid, nu au făcut testele medicale, fiind învoiţi de conducerea tehnică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici