Burleanu: Cel mai în măsură să-i răspundă lui Mircea Sandu este Moş Crăciun

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, la Casa Fotbalului, că predecesorul său, Mircea Sandu, ar trebui să i se adreseze lui Moş Crăciun pentru a soluţiona notificarea privind contractul de rentă viageră.

224 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Cel mai în măsură să-i răspundă lui Mircea Sandu este Moş Crăciun

Burleanu: Cel mai în măsură să-i răspundă lui Mircea Sandu este Moş Crăciun (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Am discutat şi despre acest lucru şi cred că cunoaşteţi solicitarea fostului preşedinte. Eu cred că cel mai în măsură să-i răspundă la această scrisoare este Moş Crăciun. Prin urmare îi recomand să-i scrie lui Moş Crăciun, dar cred că şi el este cam ocupat în aceste zile, pentru că trebuie să aibă grijă de copii. Lucrurile sunt simple, a fost o conferinţă de presă intens mediatizată în care a susţinut sus şi tare că renunţă la orice, că denunţă unilateral contractul. După care a trimis federaţiei această înştiinţare, am luat act de ea şi bineîntâles că nu se mai fac plăţile acelei rente viagere. Înţeleg că odată cu venirea Crăciunului, şi toţi ne gândim la cadouri, am primit această notificare", a declarat Burleanu, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.

Referitor la suspendarea preşedinţilor FIFA şi UEFA, Joseph Blatter şi Michel Platini, din toate activităţile fotbalistice, pentru opt ani, Burleanu a afirmat: "Nu ştiu care va fi impactul general. Noi însă rămânem fermi, am anunţat la precedentele alegeri că susţinem un contracandidat al lui Blater. Astăzi suntem puşi în situaţia în care să-l susţinem pe Giani Infantino pentru funcţia de preşedinte FIFA".

Oficialul FRF şi-ar dori ca în 2016 să se reducă numărul greşelilor de arbitraj. "Am avut un raport al CCA şi cred că lucrurile se pot îmbunătăţi. Cred că ar trebui însă să ne bucurăm în aceeaşi măsură pe cât criticăm. Îmi doresc să nu mai avem în 2016 atât de multe greşeli de arbitraj. S-a discutat şi despre situaţia cartonaşelor galbene, ce se întâmplă în momentul în care echipele intră în sistemul play-off şi play-out şi s-a decis ca acestea să se anuleze şi să se ia de la zero", a mai spus Răzvan Burleanu.

Preşedintele federaţiei este încrezător în ceea ce priveşte acceptul conducerii tehnice a FC Steaua de a permite jucătorilor "roş-albaştri" să participe la cantonamentul din această iarnă al echipei naţionale: "Sunt convins că vom ajunge la un consens, pentru că Steaua este conştientă că are nevoie de jucători în acest cantonament, pentru că orice prezenţă înseamnă sume de bani care vin. În plus, Steaua nu mai este angrenată în competiţiile europene. Şi în momentul actual obiectivul naţional se numeşte echipa naţională. E lesne de înţeles că asta trebuie să fie prioritatea care să ne ghideze toate acţiunile".

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal Mircea Sandu a informat printr-o adresă conducerea FRF că nu acceptă condiţiile forului privind desfiinţarea contractului de rentă viageră pe care îl avea ca preşedinte de onoare şi solicită respectarea integrală a înţelegerii, se arată în documentul obţinut de MEDIAFAX.

Având în vedere faptul că noua conducere a FRF nu a acceptat oferta lui Sandu de încetare a contractului, acesta a comunicat federaţiei că retractează intenţia de denunţare unilaterală.

Totodată, Mircea Sandu somează FRF "să procedeze la executarea integrală a contractului aflat în vigoare, cu efectuarea tuturor prestaţiilor datorate începând cu data de 12 august 2014, de la care nu s-a mai realizat plata rentei". În caz contrar, fostul preşedinte al FRF îşi rezervă dreptul de a solicita drepturile în instanţă, cu dobânda legală de întârziere şi cu costurile procedurii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici