Bute: Îmi doresc un meci pentru titlul mondial cu Groves sau Badou Jack

Boxerul român Lucian Bute a declarat, miercuri, la sosirea în ţară, că ar dori să boxeze pentru titlul mondial la supermijlocie, versiunea WBC, cu învingătorul dintre Badou Jack şi George Groves, care îşi vor disputa centura la 12 septembrie, la Las Vegas.

387 afișări
Imaginea articolului Bute: Îmi doresc un meci pentru titlul mondial cu Groves sau Badou Jack

Bute: Îmi doresc un meci pentru titlul mondial cu Groves sau Badou Jack (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

"Faptul că am schimbat echipa, că am o echipă nouă, că totul în jurul meu este nou, m-a ajutat foarte mult în primul rând psihologic şi am trecut peste acele momente grele. Acum sunt motivat, sper ca în viitorul apropiat să am şansa unui meci pentru titlul mondial, pe care să-l câştig. Cu siguranţă voi urca în ring până la sfârşitul anului, poate în octombrie sau în noiembrie, dar nu ştiu dacă va fi un meci pentru titlul mondial. Managerul meu va negocia şi apoi vom decide împreună ce e mai bine pentru mine. Nu ştiu ce oferte voi primi în toamnă. Cred că după această victorie uşile mi s-au deschis către America, vor fi mai multe posibilităţi, poate fi un meci eliminator sau poate unul direct pentru titlul mondial. Pe 12 septembrie voi fi la gala lui Maywather de la Las Vegas, unde vor lupta Badou Jack cu George Groves pentru titlul mondial WBC la supermijlocie. Eu mi-aş dori un meci cu câştigătorul dintre cei doi. Acum sunt cel mai bine clasat la WBC, în acest moment sunt pe locul şase, ceea ce mi-ar permite să intru direct într-un meci de titlu. Sau poate fi Chavez (n.r. - Julio Cesar Chavez jr.), care a menţionat de câteva ori, săptămâna aceasta, pe reţelele de socializare, că vrea să boxeze cu mine", a declarat Bute, pe Aeroportul Henri Coandă.

Fostul campion mondial la versiunea IBF este conştient de faptul că pentru a cuceri din nou centura va fi nevoit să învingă adversari mai puternici decât italianul Andrea Di Luisa: "După o lungă perioadă de inactivitate lucrurile decurg bine. De la ultimul meci au trecut aproape 19 luni, dar pot spune că această pauză mi-a făcut foarte bine. Am avut timp să mă gândesc la mine, m-am refăcut complet şi asta s-a văzut în ring, sâmbătă seara. Mi-a dat altă poftă de viaţă, am fost altul în ring. Aveam nevoie de o performanţă ca asta, sufeream după aşa ceva şi cred că acum lucrurile au intrat în normal, aştept meciuri mari pe viitor. Nu trebuie însă să ne îmbătăm cu apă de ploaie, nu a fost un adversar de top, dar după 19 luni de pauză cred că a fost unul credibil. A fost un campion european, dar nu îl pot compara cu campionul mondial en-titre. Vor fi adersari mult mai puternici în viitor. Dacă vreau să devin campion mondial pentru a aodua oară trebuie să fiu conştient că mă aşteaptă adversari mult mai dificili".

Lucian Bute este încrezător însă în forţele sale şi afirmă că nu îi este frică de niciun posibil adversar, dorind să continue cariera încă trei ani. "Sunt un Bute mai agresiv, care dă drumul la braţe mai mult şi asta s-a văzut şi în ring. Toţi fanii boxului au înţeles că Lucian Bute s-a întors, că nu e un boxer terminat, aşa cum s-a speculat. Cred că lumea a văzut că am potenţial, că am talentul necesar pentru marea performanţă. După 20 de ani de carieră, vă daţi seama că nu mi-e frică de nimeni, numai că trebuie să studiez adversarul. Nu ştiu cât voi mai continua, îmi e greu să răspund acum. Dacă lucrurile vor decurge aşa ca acum, cred că voi mai putea boxa trei ani. Acum vreau să fiu sănătos şi să am şansa să boxez din nou pentru titlul mondial, apoi dacă îl câştig, poate o unificare de centuri sau poate mă retrag, nu ştiu ce va fi", a mai spus Bute.

Lucian Bute l-a învins prin inferioritate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe italianul Andrea Di Luisa, într-o partidă disputată la Centre Bell din Montreal.

Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian. Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continuat atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul.

Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, la versiunea WBC.

Lucian Bute, în vârstă de 35 de ani, are în palmares 32 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.

Di Luisa, în vârstă de 33 de ani, are în palmares 17 victorii şi trei înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a avut cel mai recent meci de box în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici