Camelia Potec va decide dacă îşi va continua cariera sportivă după CE de la Budapesta

Înotătoarea Camelia Potec a declarat, vineri, că ar putea să-şi încheie cariera după ce va participa la Campionatele Europene, din perioada 4-15 august, de la Budapesta, dar va lua o decizie în acest sens după o vacanţă de două-trei luni.

22 afișări
Imaginea articolului Camelia Potec va decide dacă îşi va continua cariera sportivă după CE de la Budapesta

Camelia Potec va decide dacă îşi va continua cariera sportivă după CE de la Budapesta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sper ca aceia care spun că vor să îmi continui cariera să spună din inimă că doresc să mă mai vadă în competiţii şi să mai câştig medalii, pentru că sunt sigură că nu toţi îşi doresc ceea ce spun. Decizia îmi aparţine şi pot spune cu siguranţă că în data de 15 august, când este şi ziua fratelui meu, voi intra în vacanţă, mă voi relaxa cel puţin două luni de zile, dacă nu trei luni. Dacă voi hotărî să continui nu va fi doar pentru un an, ci pentru cel puţin doi, pentru că nu te poţi retrage cu un an înainte de Jocurile Olimpice. Decizia va fi mult mai grea. Am nevoie de linişte şi de refacere, iar, în primul rând, am nevoie să stau aproape de familie şi de prieteni, pentru că acest lucru este cel mai greu pentru mine", a spus campiona olimpică.

Înotătoarea a precizat că, deşi mai face faţă în competiţiile majore, nu crede că mai poate rezista să stea departe de familie şi de prieteni. "Distanţa faţă de casă şi de cei dragi este marea mea problemă în acest moment, în niciun caz nu este vorba că nu mai fac faţă la efort. Este al treilea an de când sunt în Franţa, iar când faci efort fizic nu mai poţi să mai ieşi prea mult, să te distrezi sau să faci şi alte lucruri pe lângă. Nu poţi să mergi acasă să te odihneşti. Din acest punct de vedere mi-a fost foarte greu în acest an şi de aceea mă voi gândi, nu o dată sau de două ori, ci de cinci ori dacă mai pot să mai continui încă doi ani. În momentul de faţă, pot să spun că 99 la sută nu cred că mai fac faţă să stau departe de casă, dar, probabil că după două trei luni de refacere şi de linişte, voi gândi altfel şi decizia se poate schimba", a afirmat sportiva.

Camelia Potec participă la Campionatele Naţionale de nataţie, care se desfăşoară la bazinul din cadrul complexului "Lia Manoliu", în perioada 14-18 iulie.

Înotătoarea a mai spus că este dezavantajată de programarea competiţiei de la Bucureşti, deoarece se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene de la Budapesta: "Am pierdut mai multe probe de la aceste Campionate Naţionale, dar asta nu este o problemă. Obiectivul meu sunt Campionatele Europene din acest an, iar programul competiţional intern s-a modificat. În anii trecuţi, naţionalele erau prin luna iunie, dar iată că în acest an sunt cu doar trei săptămâni înaintea europenelor. La cum a fost făcut planul meu de pregătire acest program mă dezavantajează. Astfel, voi concura doar la probele din aceste trei zile, pentru că nu am avut încotro. Chiar dacă sunt oarecum favorita din echipa României la aceste Campionate Europene şi mi s-a părut că sunt puţin neîndreptăţită, cred că au şi cei din federaţie dreptate, pentru că nu sunt singura sportivă. Nu am fost singura care am pierdut zile din aceste Campionate Naţionale. Nu ştiu cum s-au gândit, cum s-au hotărât să pună această competiţie atât de târziu".

Potec a declarat că regretă că nu a putut fi prezentă la ultima cursă la care a participat înotătorul Răzvan Florea, care şi-a încheiat, joi, cariera. "Mi-a părut rău că nu am putut fi aici şi joi, la ultima cursă a lui Răzvan. Cred că aş fi plâns şi eu. Toată lumea mi-a spus că Răzvan nu s-a putut abţine şi a început să plângă. Cred că şi pe mine m-ar fi afectat la fel de tare lucrul acesta. Asta este, la un moment dat toţi trebuie să facem acest pas şi e mai bine să-l facem de bună voie şi să ştim când să-l facem, decât să ajungem să fim nevoiţi să-l facem. Admir la Răzvan că a avut puterea şi curajul, chiar dacă a plâns, să se retragă, chiar dacă este calificat la Campionatele Europene. A preferat să-şi facă retragerea să nu participe, decât să meargă acolo doar ca să fie component al lotului naţional. Este de apreciat", a menţionat Camelia Potec.

Înotătoarea a afirmat că dacă ar câştiga o medalie la Campionatele Europene de la Budapesta, aceasta ar însemna la fel de mult ca şi o medalie mondială sau olimpică: "Pentru europene îmi doresc să fiu mulţumită de mine şi să fac faţă în serii. Ştiu că va fi greu pentru că aceste Campionate Europene sunt cam la acelaşi nivel cu cele de la mondiale sau de la Olimpiadă. Adversarele mele de la probele la care particip sunt numai din Europa. O medalie la aceste europene va fi la fel de valoroasă ca şi cea de la CM de anul trecut".

La Campionatele Naţionale de nataţie, Camelia Potec a câştigat, vineri, seriile din care a făcut parte la probele de 200 de metri liber, 200 de metri fluture şi 800 de metri liber. Celelalte probe la care Potec va participa în cadrul Campionatelor Naţionale, sâmbătă şi duminică, sunt la 200 de metri spate, 50 de metri liber, 400 de metri mixt şi 400 de metri liber.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici