Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în direct la TVR, între 3 şi 6 octombrie

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică găzduit de oraşul belgian Antwerp va fi transmis, în exclusivitate în România, în perioada 3 şi 6 octombrie, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Televiziunea Română.

883 afișări
Imaginea articolului Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în direct la TVR, între 3 şi 6 octombrie

Campionatul Mondial de Gimnastică Artistică, în direct la TVR, între 3 şi 6 octombrie (Imagine: Bogdan Maran/ Arhiva Mediafax Foto)

Între 3 şi 6 octombrie, iubitorii de gimnastică pot vedea probele de individual masculin (joi, 3 octombrie, de la ora 21.00) şi feminin (vineri, 4 octombrie, ora 21.00), precum şi finalele pe aparate (5 şi 6 octombrie, ora 15.30). Pentru telespectatorii TVR, comentariul este asigurat de Alina Alexoi.

Potrivit TVR, Campionatul mondial de la Antwerp, locul unde s-a desfăşurat prima ediţie a mondialelor de gimnastică (în 1903), este al specialiştilor pe aparate. Vedetele gimnasticii mondiale vor lupta pentru medalii în "capitala diamantelor". Sandra Izbaşa îşi ia adio de la fani la ultimul ei mondial, după care a anunţat că se retrage. Ea nu are în palmares aurul mondial, dar este dublă campioană olimpică, iar la Antwerp luptă pentru aur la sol. Pe de altă parte, pot urca pe podium şi Larisa Iordache, debutantă într-un Campionat mondial, şi Marius Berbecar, calificat în finale la sărituri şi paralele, precizează TVR.

Conform sursei citate, luni, Nadia Comăneci a fost în sala de la Antwerp şi a vorbit cu Alina Alexoi despre nivelul tehnic la care a ajuns gimnastica. Fosta campioană a declarat pentru TVR că se bucură că a practicat gimnastica în urmă cu 30 de ani, când riscul nu era atât de mare. "Sportivii de azi demonstrează că gimnastica nu are limite", a spus Nadia Comăneci, care crede că succesul aparţine astăzi celor puternici fizic. Fosta gimnastă a lăudat-o pe Sandra Izbaşa pentru că a reuşit să revină în sală după Jocurile Olimpice şi, mai mult, să fie favorită la medalie la sol.

România nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastică din 2010, când Ana Porgras a obţinut aur la bârnă, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol, mai precizează TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici